tiistai 12. helmikuuta 2013

Pitsapäivä

Ihminen, joka on sairaana maksimissaan kerran vuodessa istuu taas niiskuttaen ja köhien kotona. Saikkupäivän kunniaksi tein pitsaa. Tai enemmänkin piristykseksi, sillä ei tässä kotona olemissa ja huonossa olossa ja urheiluttomuudessa ole yhtään mitään kivaa. Onneksi edes pitsa oli hyvää.2 kommenttia:

 1. Tuli mieleen, että jatkuva sairasteluhan voi johtua myös liiallisesta rasituksesta, jos kropan ei anna palautua kunnolla reenien välissä. Liikunta kyllä parantaa vastustuskykyä, mutta jos systeemi (:D) ei oo palautunu kunnolla taudin jäljiltä niin kevytkään reeni ei tee sillon muuta kuin hallaa.

  Kropan palautumista urheilun jälkeen voi testata myös itse: "Yksinkertainen ylirasituksen mittausmuoto on heti aamulla levossa mitattu syke ja heti ylösnousun jälkeen noin 30 sekuntia, mitattu ortostaattinen syke.
  Ortostaattisen sykkeen nousu 15 -25 lyöntiä minuutissa kertoo jo ylirasituksesta, tai jostakin kehossa olevasta normaalista poikkeavasta tilasta." (http://www.opeura.com/kuormitus_palaut.htm). Testailin joskus ahkeraan tuota ortostaattista sykettä itseltä ja yllätyin todella kuinka monta päivää täysvaltasessa palautumisessa meni. Parantumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä testailla! En yhtään ihmettele, jos olisin tammikuun aikana ylirasittunut. Innostuneena on vain niin vaikea lopettaa!

   Poista