tiistai 26. helmikuuta 2013

Terveellisempää leivontaa?

Viimeisen kuukauden aikana olen hurahtanut proteiinileipomiseen ja -herkkuihin oikein kunnolla, tein niille jopa erillisen Terveelliset herkut -tunnisteen. Olette varmaan huomanneetkin tämän. Tuntuu, että koko konsepti tuli minulle aivan puskista, vaikka olinkin tietoinen proteiinijauhosta tehdyistä letuista ja etenkin rahkapannareista. Silti proteiinimuffinssit, -jäätelöt, -kakut ja muut herkut olivat aivan uusi juttu. Ehkä olin hylännyt koko ajatuksen proteiinileivonnasta johtuen muutama kesä sitten tekemistäni proteiiniletuista. Ne kun päätyivät suoraan roskikseen.


Muiden resepteillä pääsin alkuun ja nyt tulee kokeiltua paljon omia juttuja, sillä nuo proteiinipitoiset tai sokerittomat reseptit usein toistavat aika samaa kaavaa: valkuaisia, kaurahiutaleita, banaania, maustamatonta jugurttia, kookos- tai mantelijauhoa, steviaa, mausteita, kuten neilikkaa tai kanelia. Ja tietysti eri makuisia tai maustamatonta proteiinijauhetta. Vaikeinta oli kuitenkin hyväksyä se, että laittaisin makeaan muffinssiini esimerkiksi bataattia tai makeaan pannariin survottuja papuja. Pavuista on itse asiassa tullutkin tärkein osa leipomistani. Lopputulos on kuitenkin yleensä hyvä, sillä esimerkiksi kukkakaali tai vaaleat pavut eivät maistu yhtään miltään, etenkään muiden aineiden seassa.


Itse elän tällä hetkellä tämän villityksen keskellä, sillä seuraan jatkuvasti uusia leivonnaisia instagramin kautta ja keskustelen niistä yhtä hurahtaneen serkkuni kanssa. Ymmärrän myös täysin sen, että ehkä 98 % ihmisistä kokee tämän överinä, turhamaisuutena, liian pitkälle menemisenä tai ihme hifistelynä. Se ei minua haittaa, vältän vain usein keskustelemasta asiasta ihmisten kanssa, jos tiedän ettei heitä kiinnosta lainkaan. Itselleni tämä on kuitenkin tärkeää, sillä ilman näitä herkkuja tuskin pystyisin tällaiseen terveellisyyteen. Rakastan makeaa ja se ei tule muuttumaan. Muiden mielipiteistä johtuen usein mietinkin, että kuuluuko tämä juttu nyt blogiini vai ei. Toisaalta, ehkä jossain on joku muukin samanlainen hurahtelija, joka nyt innostuu näistä jutuista, kuten minä innostuin. Ja loppujen lopuksi, onhan tämä kuitenkin minun blogini ja elää yhdessä innostusten, hurahtelujen ja kyllästymisten virrassa. Ehkä nyt kuitenkin vihdoinkin hiljenen tästä asiasta ja jätän terveysherkut vain minun ja keittiöni väliseksi asiaksi?

Edit 30.3.2014: Nyt vuotta myöhemmin postausta lukiessani voin todeta, että villitys ei ole hävinnyt minnekkään, sen kun vain kasvanut ja itse leipuri kehittynyt. Terveelliset herkut -tunnisteen alle on kertynyt hyvä määrä herkkuja ja esimerkiksi tässä postauksessa tiivistän jopa herkkulakkoileville sopivia herkkuja

2 kommenttia:

  1. Eijeijei täällä vähintäänkin yhtä pahasti kaikkeen proteiiniherkkuihin ja -villityksiin hurahtanut! Nää sun ruokapostaukset on just loistava, niitä ehdottomasti lisää jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! nyt tiedän etten ainakaan tuputa pelkästään ihmisille jota ei yhtään kiinnosta :)

      Poista