perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kevyempi mustikkarahkapiirakka

Ihanaa perjantaita ja maaliskuuta kaikille! Itselläni on takana erittäin kiireinen ja venynyt työpäivä sekä rentouttava iltakävely kaverin kanssa. Tänään olisi ollut työporukalla afterit ja yhteistä hengailua, mutta päätin pysyä nyt ruodussa. Kaiken lisäksi olin sopinut tälle illalle tuon kävelyn sekä huomisaamuksi vesijuoksua. Viiden kieppeillä alkoi kyllä hieman kuumottelemaan, kun viimeisiä duuneja tehdessä porukka alkoi vähitellen korkkailemaan punkkujansa.

Ennen kotiin tuloa ehdin metsästää hyvän hetken semmoisia pieniä piirakkavuokia, tai tarkemmin sanottuna tartletvuokasia. Eivät näytä olevan kovinkaan kovassa suosiossa Suomessa, koska en löytänyt niitä mistään. Pitäisi varmaan mennä johonkin keittiötavaroihin erikoistuneeseen liikkeeseen. Päätin kuitenkin ostaa semmoisia syvempiä (creme brulee) vuokasia, koska olin kehittänyt tänään aikamoisen pakkomielteen rahkapiirakasta ja oman ruokahaluni/itsekurini tuntien ei kannattanut alkaa leipomaan isompaa piirakkaa. Katsoinkin Arlan sivuilta ihanan näköisen mustikkarahkapiirakan ohjeen, jota hieman muokkailin tapojeni mukaisesti: korvasin jauhot kookosjauholla ja kaurahiutaleilla, sokerin stevialla sekä voin kookosöljyllä. Pohjataikinaan laitoin vielä hieman kevyttä kreikkalaista jogurttia, tehdäkseni siitä hieman pehmeämmän ja vähentääkseni kookosöljyn määrää. Päälliseen taas lisäsin hieman vaniljan makuista proteiinijauhoa, koska vaniljasokeria en omista/käytä sekä puristin hieman sitruunamehua. Ja kyllä maistuu!

 

Toisen rahkapiirasen säästän huomiselle lounaalle. Oikein odotan sitä hetkeä ja tunnetta, kun olen aamulla käynyt salilla tekemässä jalkatreenin, juossut itseni väsyneeksi altaassa ja rentouttanut kehoani saunassa. Tässä vaiheessa kello on varmaan vasta 12 ja voin kerrankin laittaa ruokaa ajan kanssa.

Ihanaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti