tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kukkakaalipohjainen pitsa

Vietin eilen erittäin ansaittua lepopäivää urheilusta ja olin jo edeltävänä iltana päättänyt juhlistaa tätä laiskaa koti-iltaa pitsalla. Oletettavastikkaan kyseessä ei ollut mikää peruslettu, vaan kukkakaalipohjainen herkkupitsa. Kokeilin kukkakaalista tehtyä pitsapohjaa jo reilu viikko sitten ja kuva sattuikin vilahtamaan Instgram-profiilini lisäksi myös tällä puolella kehityksestäni kertovassa tekstissä. Tällä kertaa vein herkuttelun aivan uudelle tasolle ja valitsin pitsaani täytteiksi 100% kinkkusuikaleita, ananasta ja fetaa. Noilla täytteillä tuskin voi edes epäonnistua.

Kukkakaalipohjan valmistaminen on erittäin helppoa ja sen voi valmistaa joko pakastekukkakaalista tai tuoreesta. Aiemmalla kerralla sulatin pakastekukkakaalin mikrossa ja survoin sen sauvasekottimella. Tällä kertaa taas ostin tuoreen kaalin, jonka raastoin pieneksi rakeeksi raastimella. Kummassakin tekniikassa on tärkeää muistaa poistaa kaikki mahdollinen neste hienonnetusta seoksesta joko talouspaperilla tai pyyhkeellä. Itse unohdin tehdä tuon tällä kertaa ja jouduin lisäämään pohjaan hieman ruisjauhoja. Gluteenittoman pohjan halutessaan jauhoja ei kuitenkaan tarvitse ollenkaan, vaan sekaan laitetaan vain valkuaisia ja kananmunia. Omaan sopivan kokoiseen pitsaani tänään tuli puolikas kukkakaali, yksi kananmuna ja yksi valkuainen. Sitten vain suolaa ja muita mausteita. Pitsapohja levitetään leivinpaperin päälle ja laitetaan uuniin paistumaan ilman täytteitä, kunnes reunat alkavat ruskistua. Itse olen todennut hyväksi tavaksi ottaa pohja jossain välissä pois pelliltä ja siirtää se paistumaan pelkän ritilän päällä. Tällä tavalla pohjasta saa pois enemmän nestettä ja pelon vetisestä pitsasta voi unohtaa. Tämän jälkeen vain täytteet päälle ja takaisin uuniin. Itse korvasin juuston molemmilla kerroilla lempparilisukkeellani raejuustolla ja valmistin tomaattikastikkeen tomaatista, mausteista ja pienestä määrästä tomaattipyreetä.


Nopean laskun (kalorilaskuri) mukaan pitsani sisälsi noin 400-450 kaloria, eli energiaa tässä herkussa oli jopa neljäsosa normaalista pitsasta! Myös vastoin tavallista hiilaripommia pitsastani noin puolet oli proteiinia ja vain neljäsosa hiilihydraatteja. Suosittelen siis todellakin kokeilemaan tätä kevyempää vaihtoehtoa tavalliselle pitsapohjalle, jos ei halua pitsaherkuttelun jälkeen olla ihan ähkyssä tai jos haluaa löytää vaihtoehtoisia tapoja valmistaa ruokaa.

Pakko vielä kertoa, että odotan ihan kamalalla innolla pääsiäisen pidennettyä viikonloppua ja sitä, että pääsen leipomaan vanhemmilleni terveellistä juusto-/jogurttikakkua, käyttämään vohvelirautaa ja tekemään heille ihanan viikonloppubrunssin! Onhan se ruoan lisäksi ihan mukava muutenkin siellä pistäytyä, heheh.

4 kommenttia:

  1. Ja leivotaan tälläistä pizzaa.... jooko ?...

    VastaaPoista
  2. No oliko hyvää? Et maininnut. :) erosiko kovasti tavallisesta pizzasta, lähinnä pohjasta kysyn.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan maininnutkaan! Oletin, että positiiviset sanat, kuten 'herkku' kuvasivat tarpeeksi :) eli tykkäsin kyllä! Mielestäni tavallisessa pitsassa se pohja ei kamalasti maistu täytteiden ja mausteiden alta, joten itselleni ei ole erikoisen suurta merkitystä mille letulle täytteet lätkäisen. Kukkakaali itsessään on erittäin mautonta, mutta mausteilla pohjasta saa mielestäni oikein hyvän. Koostumukseen vaikuttaa paljon se, että miten on onnistunut puristamaan nestettä pois vai jääkö pohja uuninkin jälkeen hieman vetiseksi. Mulla kyllä usein jää tavallinenkin paksumpi pohja vetiseksi :D mutta siis, itse ainakin tykkään. Siitä vaan kokeilemaan niin selviää, että josko maistuisi sinullekkin! :)

      Poista