lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lontoon ostokset

Olen jo aiemmin hieman avannut aihetta Britanniassa shoppailusta. Ja vaikka kyseisessä postauksessa saattaakin olla pieni Aberdeen-painotus niin samat liikeet löytyvät myös Lontoosta. Tiestyti postauksessani mainittujen liikkeiden lisäksi Lontoo on täynnä paljon muitakin ihania ja erilaisia kauppoja. Tässä postauksessa käsittelen siis Lontoossa shoppailua lähinnä viime matkaani perustuen. Reissuun lähtiessä olin itse asiassa jo aika tietoinen siitä, että mitä sieltä tarvitsen ja mitä ylipäänsä siltä reissulta edes kannattaa ostaa. En halunnut alkaa ostamaan ihan kaikkea mahdollista, sillä olen kuitenkin menossa takaisin Aberdeeniin jo puolen vuoden päästä.

Ensimmäisenä listallani olivat ne lenkkarit, joista puhuin jo ennen matkaani. Tiesin, että sieltä saa selkeästi halvemmalla ja mahdollisesti valikoima olisi myös parempi. Ohitin onnellisesti Oxford Streetin Nike Storen ja suuntasin tuttuun Sportsdirectiin, josta olen Englannissa sekä Skotlannissa asuessani ostanut lähes aina kaikki urheiluvaatteeni. Kyseisessä liikkeessä tuntuu olevan aina alennuksia menossa ja niin oli nytkin. Lenkkarit sattuivat olevaan normaalihintaiset ja maksoin noista ihanista pinkeistä Nike Air Pegasus 29 -tossuistani sopivat 65 puntaa (noin 75e). Samat kengät näyttävät löytyvän Suomen nettikaupoista 130 eurolla. Sportsdirectissa on kuitenkin se huono puoli, että siellä on yleensä suht vaikeaa saada ammattitaitoista palvelua, tai edes mitään palvelua. Tällä kertaa kuitenkin kävi tuuri, sillä lenkkariosastolla pyöri erittäin ammattitaitoinen myyjä, jonka kanssa löysimme tällaiselle polvivammaiselle ja lisäpohjallisia käyttävälle lenkkeilijälle parhaimmat mahdolliset kengät. Lenkkareiden lisäksi koitin kaupassa varmaan 30 muutakin tuotetta, joista osa sitten tarttuikin mukaan. Niken urheiluhousut pyörivät 20-25 punnan välillä sekä eri merkkiset juoksu-/urheilupaidat aina 5 punnasta ylöspäin. Eli jos urheiluvaatteille on tarvetta ja on menossa Britanniaan käymään niin suosittelen katsastamaan valikoiman!


Toinen asia mitä Lontooseen lähdin hakemaan oli perusvaatteet. Tähän omasta mielestäni sopii parhaiten aika kiistanalainen Primark. Sukkien, trikoopaitojen ja alushousujen lisäksi nappasin sieltä mukaani yhden arkisen dipped hem -maximekon, pitsitopin ja statement kaulakorun. Kyseinen liike tuntuu aina innostuttavan turistit, sillä hinnat ovat kieltämättä aika matalalla. Matalasta hinnasta voi myös päätellä, että Primarkin laatu on mitä on. Olen kuitenkin tykännyt heidän sukistaan sekä niistä ihan perus trikoopaidoista.

Kolmantena olivat ne elämäni ensimmäiset Converset. Tämä on taas näistä tuotteita, joita saa Suomestakin, mutta Britannian valikoima ja hinnat voittavat. Olisin halunnut jotkut ihanat kesäiset persikan väriset tossut, mutta päädyin ehkä vielä ihanempiin intiaanikuvioisiin kenkiin. Ystäväni Iida oli jo aiemmin puhunut haluavansa nämä ja kun bongasin kyseiset kengät Officelta, niin ostin ne samalla kerralla myös hänellekkin. Eihän Converse-kenkien hinta Britanniassa ole todellakaan matalin mahdollinen, mutta kyllä ne taas kotimaamme hinnat voittavat. Maksoin noista tossuista Officessa (ei ehkä ihan halvin mahdollinen liike) opiskelija-alennuksen kanssa 40 puntaa (noin 46 euroa), joka omasta mielestäni oli erittäin kohtuullinen. Ja toisekseen, en tiedä saako kyseistä mallia edes Suomesta sillä tossuissa luki "Office exclusive" viitaten siihen, että olisivat vain Officella myynnissä.Reissussa katselin myös paljon ihania kesäkenkiä River Islandilla sekä korkkareita New Lookissa. Riverin tossuja kuitenkin saa tilattua Suomeen vain 6 punnan postituskuluilla tai sitten Asokselta ilmaiseksi. Päätin siis jättää vielä harkintaan ja säästää käsimatkatavaralaukkuni tilaa jollekkin muulle. Vaatteita taisin reissussa katsella erittäin vähän, sillä en sattunut paikalle mid-season salen aikaan, minulla oli matkassa vain ne käsimatkatavarat ja muutenkin olen nykyään enemmän kirpparishoppailija. Kiersimme myös Camden Townin vintage myymälöissä ja käväisin Covent Gardenilla löytyvässä Rokit -liikeessä (löytyy muuten pienempi liike myös Camdenistä). Kaupoissa yleisesti huomasi taas tientylaisia trendejä, jotka eivät ihan vielä ole rantautuneet Suomeen tai eivät koskaan rantaudukkaan meidän suomalaisten erilaisesta pukeutumisesta johtuen.

Koska mukanani oli vain se käsimatkatavaralaukku niin en voinut ennen lentokentän tarkastuksia ostella mitään nesteitä. Briteissä kuitenkin löytyy myös lähes jokaiselta lentokentältä Boots-myymälä, josta sitten kannattaa kurkkia halvempia Aussie-tuotteita ja vaikka No7 kosmetiikaa. Näin itse siis tein. Myös kaupungeissa olevissa Boots ja Superdrug liikkeissä on hyvin usein jotain 3 for 2 -tarjouksia ja tietysti ihan yleisestikkin halvemmat hinnat ja enemmän valikoimaa ja tuotesarjoja.

Loppuvinkkinä sellainen, että muistakaa, että punta ei ole euro ja että minkä tahansa maalaisella opiskelijakortilla saa hyvin usein prosentuaalisen alennuksen vaate- ja kenkäkaupoissa! 

Kuvat olisi voinut kyllä ottaa päivänvalossa niin olisi sävytkin ehkä hieman luonnollisemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti