maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikonloppu Lontoossa

Saavuin viime yönä Lontoosta takaisin Helsinkiin ja nyt vihdoinkin saan hieman levätä. Takana on ihana, menevä ja kylmä viikonloppu, johon mahtui paljon kaikkea.

Saavuin Gatwickin kentälle torstai-iltana ja nappasin siitä tutuin ottein junan London Bridgelle, jossa tapasin Iidan. Ehdin onneksi hieman nukkua lennolla, sillä päivä oli pitkä. Sain jopa nauttia omasta penkkirivistä suht täydessä koneessa. Matkalla Lontooseen ohitin tuttuja alueita ja kieltämättä siinä tuli hieman tippa linssiin, kun yritti sisäistää joskus eläneensä siellä. Kaikista niistä kirjoittamistani peloista ja ahdistuksista huolimatta jo muutaman tunnin jälkeen koin vahvan Haluan muutta tänne ja äkkiä -fiiliksen. Onneksi kuitenkin tuo tunne laantui viikonlopun aikana johtuen väsymyksestä, kylmyydestä ja mukavuudenhaluisuudesta. Nyt en kuitenkaan enää sulje pois sitä vaihtoehtoa, että ehkäpä muuttaisin Lontooseen uudestaan vielä joskus.

Perjantaina heräsin Iidan kanssa samaan aikaan, kun hän lähti töihin. Minä suuntasin Oxford Streetille ja ensimmäiseen vastaan tulevaan Mark & Spenceriin ostamaan maailman parhaita valkosuklaakeksejä. Sen jälkeen Primarkiin perusvaateostoksille ja urheiluliikkeeseen, jossa innostuin ehkä vähän liikaakin (kirjoittelen ostoksista ja yleisestikkin Lontoossa shoppailusta myöhemmin). Kävin lounaalla kivassa thaikkuravintolassa ja hortoilin ympäriinsä. Viiden aikoihin lähdin takaisin North Greenwichin asemalle, jossa tapasin Iidan. Perjantai-iltana suuntasimme suht tyylikkäälle klubille, Amika Mayfairiin. Väsymyksestä johtuen lähdimme kotiin kuitenkin jo kahden aikoihin. Kotimatka kesti mukavat 2,5 tuntia, sillä tytöt asuivat suht kaukana keskus-Lontoosta ja öisin ei mennyt metroja. Ratkaisuna oli sitten 2 bussia ja taksi sekä miljoona minuuttia kylmässä yössä värjöttelyä.


Lauantaina oli vuorossa Camden Town. Käväisin silloin juuri ennen Skotlantiin muuttoa Camdenissä, mutta lähdin mielelläni sinne uudestaan. Matkalla keskustaan päätimme ihan yllättäen matkustaa yhden pysäkin verran Emirates Air Line hisseillä. Hissimatka muutti hieman reittiämme, mutta selvittiin kuitenkin perille. Ostin Camden Townin markkinoilta iiiihanaa teetä ja halpoja koruja. Illalla sitten oli lisää juhlimista, kun suuntasimme muutaman muun baarin sekä monen taksiajelun jälkeen tyttöjen lempparimestaan fabriciin. Lauantai-iltana kyseisellä klubilla soi housea ja trancea, perjantaina olisi taas ollut enemmän mun tyylistä musiikkia, dubsteppiä ja drum 'n' bassia. Meno oli kuitenkin kova ja juhlittiin kirjaimellisesti aamun asti, kello seitsemään, jolloin klubi sulki ovensa ja ensimmäiset metrot alkoivat kulkea.

Sunnuntaina sitten muutaman tunnin unen jälkeen suunnattiin Iidan kanssa takaisin London Bridgelle ja käytiin pitsalla, jonka jälkeen suuntasin takaisin kentälle. Hölmöyksissäni olin ajatellut ajan väärin ja lento lähtikin tuntia myöhemmin kuin olin kuvitellut. Kentällä sitten innostuin ostamaan ihon- ja hiustenhoitotuotteita, joita en ollut voinut ostaa Lontoosta, sillä mukanani oli vain käsimatkatavarat.


Kaiken kaikkiaan reissu oli todellakin onnistunut. Lontoossa asuessani emme ikinä käyneet keskus-Lontoon klubeilla, joten nyt on sekin puoli nähty! Oli kuitenkin ihana palata kotiin, omaan sänkyyn ja rauhallisempaan elämäntyyliin. Tänään otan vielä rennosti, mutta huomenna se back to business ja urheilemaan. Onneksi on uudet ihanat lenkkarit ja kasa urheiluvaatteita motivoimassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti