perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kotijumppa?

Usein selityksenä urheiluttomuudelle on se, ettei aikaa vain ole. Itse olen sitä mieltä, että aikaa löytyy, kun sitä vain tekee. Oma periaatteeni on herätä vaikka aamuviideltä saadakseni viikon treenit täyteen, mutten todellakaan odota, että muiden täytyisi tehdä tai haluta toimia näin. Ja en tietenkään myöskään oleta, että kaikki edes haluaisivat urheilla tai kokisivat sitä millään tavalla tärkeäksi. Mutta jos nyt kuitenkin haluat urheilla, niin faktahan on se, että  tunnin harjoittelu on loppujen lopuksi vain noin 4 % koko päivästäsi, eli teoriassa ainakin aikaa pitäisi olla.

Muita syitä tuntuu olevan esimerkiksi se, että kuntosalit ovat kaukana tai jumpat menevät väärään aikaan tai lapsien vuoksi omat harrastukset jäävät vähemmälle. Mutta entä jos voisit tehdä päivän harjoituksen, ei ehkä ihan kotisohvalla, mutta kotimatollasi? Itse en ole ennen pahemmin harrastanut kotona jumppaamista, sillä pidän siitä, että lähelläni on paljon erilaisia painoja ja välineitä, joita voin käyttää, vaikka tekisin vain jumppaa matolla. Eilen kuitenkin sain jostain yhtäkkiä idean mennä YouTubeen ja iskeä sinne yhden erittäin toimivan sanan: workout. Tämän jälkeen minulle aukesi aivan uusi maailma kotona tehtäviin vatsalihasjumppiin, ohjattuun tabataan, HIIT-jumppaan (high intensive interval training), tuhannen kalorin tehopolttoon ja vaikka mihin muuhun. Sain siis kuntosalin jumppatunnit privaattiohjauksella, ilman maksuja tai vaivaa lähteä pois kotoa. Niinpä, miksi en ole aiemmin tajunnut tätä? Moni varmaan on, mutta uskon, että siellä ruudun toisella puolella on edes yksi toinen ihminen, joka ei ole koskaan tutustunut tuon meille niin rakkaan videopalvelun jumppavideoihin. Siellä kun yleensä katsellaan vain herkkiä kissavideoita tai nauravia vauvoja.

Tsekatkaa esimerkiksi Fitness Blender- tai BeFit-kanava tai pistäkää hakusanaksi teidän lempijumppanne, kuten pilates, aerobic, kickboxing tai jos ette keksi mitään niin jo aiemmin mainitsemani sana workout antaa aika hyvän kirjon erilaisia harjoituksia. Etsikää siis teille, teidän ajallenne, kunnollenne ja intresseillenne sopiva harjoitus. Sen jälkeen heittäkää jalkaanne kulahtaneimmat verkkarit ihan vain sen kunniaksi, että voitte jumpata kotona ja hikoilkaaa!

Tässä muutama poiminta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti