maanantai 27. toukokuuta 2013

Aamutreenien iloja

Flunssaisena ollessa ei ehkä ole järkevintä kirjoittaa treenailun iloista, sillä lenkkitossut tuntuvat huutavan nimeäni vain yhä lujempaa. Nyt hieman siis harmittaa, että treenauksen kannalta viikon paras ajankohta meni ohi kurkkukipuillessa ja kotona lepäillessä. Olen siis vahvasti sitä mieltä, että paras tapa aloittaa viikonloppuaamu on syödä ihana ja kevyt aamiainen ja suunnata urheilemaan. Viikonloppuaamuisin saatankin käydä nauttimassa ensin raikkaasta ilmasta ja sen jälkeen suunnata salille tekemään perus lihastreeniä tai kuntopiiriä. Saatan muuttua jopa kärttyiseksi ja erittäin turhautuneeksi, jos aamupäivän treeni jää väliin.

Toinen uusi tapa arjessani on ne erittäin aikaiset aamutreenit, joista olen muutaman kerran täällä maininnutkin. Jos iltaohjelma näyttää kiireiseltä, herään kello 5.30 ja suuntaan salille. Muutama kuukausi sitten aamutreenit olivatkin erittäin lenkkipainotteisia, kun taas nyt tykkään enemmän käydä tekemässä salitreeniä aamuisin. Aamuisin salilla on vain niin ihanan tyhjää ja myös se tunne, että päivän treenit on treenattu on aika harvinaisen vapauttava! Viime viikolla tuli käytyä myös juoksemassa parit intervallit ja tehtyä sen lisäksi vielä kuntopiirityylistä saliharjoittelua. Uskon, että näin säiden lämmettyä nuo intervallijuoksut ovat tulleet jäädäkseen.


Asun aivan kuntosalini vieressä, joten aamuisin pääsen kätevästi myös käymään kotona suihkussa ja heittämään treenikamat. Olen kuitenkin huomannut, että jos kuljen kodin kautta niin saatan jäädä haahuilemaan ja jopa unohtaa, että tässä oltiin menossa vielä töihin. Usein siis heitän salivaatteet niskaan (ihanaa, kun aamuisin on jo lämmin ja sortseissa salille viilettäminen ei ole liian outoa!), pakkaan laukkuun vaihtovaatteet ja meikit. Hiukset nutturalle, äkkiä metroon ja aamupala töissä. Näin säästän aikaa usein jopa melkein tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti