torstai 9. toukokuuta 2013

Erittäin epäonnistunut rullaluistelukauden aloitus

Mulla oli tästä aamupäivästä tietynlainen visio, johon kuului banaani-kaardemummauunipuuro, hetken rentoutumista ja vapaa-aamusta nauttimista (läppärin ääressä heheh) sekä rullaluistimien kaapista kaivaminen ja luistelulenkki auringossa. Suunnittelin pitkän, noin 25km lenkin reittisuunnittelun avulla ja lähdin liikkeelle. Olen luonteeltani sellainen "kaikkeen varautuja", joten tälläkin kertaa nappasin matkakortin mukaan. Ihan vain jos sattuu jotain. Luistimia jalkoihini kiskoessa huomasin, että jarrupala vetelee aikalailla viimeisiään, mutta uskoin, että jos sillä on näin pitkään menty niin kyllä sitä menee vielä tänäänkin.

Luisteluni muistutti ajoittain bambia jäällä, sillä ote oli hieman hukassa. Minimissään oleva jarrupalakaan ei helpottanut kamalasti liikkumista ja jokainen alamäki sai sykemittarin luvut kohoamaan ihan silkasta jännityksestä. Selvisin vihdoinkin pois jatkuvista tienylityksistä ja liikennevaloista, kunnes vastaan tuli erittäin kapea ja jyrkkä alamäki. Järki käski napata luistimet kainaloon ja kipittää sukkasilla mäki alas. Mäen alapäässä kurkkasin jarrupalaa ja huomasin, että eihän sitä oikeastaan ole. Sitten vain luistimet takaisin kainaloon ja etsimään lähintä bussipysäkkiä, joka onneksi oli ihan vieressä. Reittiopas neuvoi, että ota bussi ja vaihda metroon. Näin minä sitten tein. Oli aika kiusallista kipittää luistimet kainalossa ja pelkät sukat jalassa kaduilla ja metrossa. Teki mieli huikkia jokaiselle, että luistimeni hajosivat, mutta järki on kyllä yhä päässä. Tämä urheilusuoritus taitaa todellakin olla yksi niistä kerroista, kun treeni todellakin epäonnistuu?


Kotiin kuitenkin selvittiin ja nyt sitten vain ostamaan uutta jarrupalaa. Ensi kerralla aion myös etsiä reitin tai lähteä liikkeelle julkisilla, sillä nuo liikennevalot ja keskustan kadut ovat aika kamalia rullaluistelijan näkökulmasta. Eli ensi kerralla ehkä kaikki menee nappiin?

Ostin muuten aamulla lennot kesä-heinäkuun vaihteelle Pariisiin, jonne lähden moikkaamaan hyvää ystävääni! Tästä ehkä myöhemmin lisää :) sitä ennen olisi vielä se Tukholman reissukin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti