sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kevyt marja-jogurttihyytelö

Pääsiäisenä tekaisin kokeilumielessä ensimmäisen terveellisen juustokakkuni eli kakun, johon tuli vain hieman sitä juustoa ja enemmän rahkaa sekä jogurttia. Omasta mielestäni juustokakuissa yleensä parasta on se pohja, mutta jos kevyemmälle linjalle lähdetään niin se aito digestive-kekseistä ja voista tehty pohja saa jäädä unholaan. Pääsiäiskakun litteää pohjaa veljeni kuvailikin pahvipohjaksi. Nyt siis päätin jättää pahvipohjan pois ja tehdä marjaisen jogurttihyytelön. Onnistui kieltämättä erittäin hyvin ja aika nopeaa tahtia se on tuolta jääkaapista kadonnutkin. Hyytelökakku kiinteytyi vielä kuvien oton jälkeen aika paljon.


Seoksen voi tehdä aikalailla oman mielensä mukaan, mutta omaani tuli noin 300g maustamatonta jogurttia, 250g rahkaa, reilu puolikas kookosmaitotölkistä, paljon sulatettuja sekä survottuja pakastemansikoita, 1 annos (n.30g) vaniljan makuista heraproteiinia, mustikoita, 2 kananmunaa, tarpeeksi steviaa, kaardemummaa ja 8 liivatelehteä. Survoin osan mansikoista ja sekoitin liivatelehdet kuumennettuun survokseen. Osan marjoista taas jätin kokonaisiksi. Kakku hyytyi noin neljässä tunnissa, mutta maistui vielä paremmalta seuraavana aamuna. Ensi kerralla voisin kokeilla tehdä kakun vaikka ananaksesta, tai lisätä seokseen hieman mehua.


Tsekkasin tietysti ravintoarvot ja yllätyksekseni huomasin, että isossa hyytelökakussani oli vain noin 800 kcal ja jopa 90g proteiniia. Hiilihydraatteja noin 50g ja rasvaa 25g. Itse siis käytin rasvatonta jogurttia ja rahkaa sekä Santa Marian kevyttä kookosmaitoa. Voisin tekaista tätä joku viikko evääksi töihin, sillä yhdestä kakusta saisi noin 8-10 hyvän kokoista palasta.

2 kommenttia:

  1. haluaisin seurata sua instagramissa, mikä sun nicki olikaan? en nyt näe jos se onkin tuossa sivupalkissa tai jotain koska dataan kännykällä, sori :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jenninuor :) kiitos kun seuraat!

      Poista