sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kukkakaali-porkkana-kauraleipäset

Eilinen päivä alkoi pitkästä aikaa Pacificon brunssilla ja tästä johtuen söin oikeastaan seuraavan kerran vasta puoli yhden aikaan yöllä kotiin tullessani. En siis ehtinyt käydä koko päivänä kaupassa, koska brunssilta päädyimme parvekkelle auringonottotuoliin kuuntelemaan Suomen voittoa ja sieltä matka jatkui Pasilaan ja vasta puolen yön jälkeen kotiin. Yöllä siis tyhjää jääkaappia tutkiessani kehitin idean kukkakaalileivästä. Kukkakaalipohjainen pitsahan on jo blogissani tuttua huttua, mutta onnistuisiko pienet leipäset? Kokeilun jälkeen totesin, että nämähän olivat todellinen succee. Jopa niin onnistunut kokeilu, että oli pakko tekaista niitä myös aamupalalle tänään.


Tänäaamuna kukkakaalin vähäisyydestä johtuen lisäsin sekaan myös porkkanaa ja tällä reseptillä leivistä tuli vielä maukkaampia. Kaikki mitat ovat sitten suuntaa antavia, sillä en itse asiassa edes omista yhtään mittaa ja koura korvaa kaiken.

1.5 - 2 dl kukkakaalia ja porkkanan palasia (itse käytin pakasteversioita, ettei tarvinnut keittää)
1 kananmuna
2 - 3 rkl kaurahiutaleita (itse käytin ruishiutaleita)
Ripaus suolaa ja muita mausteita, itse käytin tänä aamuna kuivattua ruohosipulia

Sulata pakasteet mikrossa tai keitä tuoreet kattilassa. Survo rakeiseksi soseeksi sauva- tai tehosekoittimella. Rutista ylimääräinen neste pois talouspaperin tai kangaspyyhkeen avulla. Sekoita kaikki aineet sekaisin, levitä leipäset leivinpaperille ja laita noin 180-200 asteiseen uuniin. Paista hetki niin, että leivät irtoavat leivinpaperista ja aseta ne pelkän ritilän päälle. Paistan myös kukkakaalipohjaa lopuksi aina vain ritilällä, sillä tällä tavalla pohjasta tuntuu tulevan kuivempi. Paistele leipiä sen aikaa, kunnes tuntuvat kypsiltä (noin 15 min?). Ja NAUTI!


Loppuun vielä onnittelut jokaiselle äidille ja mummolle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti