torstai 27. kesäkuuta 2013

Lomalaisen elämää

Lomalla olemisen tärkein asia on kääntää päivärytmi nurinkurin. Mitä vääryyttä olisikaan aamulla ampaista sängystä ylös samaan aikaan kuin työpäivänä, tai nukahtaa silloin kun vanhempani kömpivät sänkyyn (se on muuten aikaisin, ainakin omasta mielestäni). Juuri näistä syistä istun vieläkin kello yhden aikaan hereillä ja torkutan varmasti aamulla taas ainakin tunnin. Miksiköhän edes laitan herätyskellon soimaan, sillä eihän niin kuuluisi lomalla tehdä?

Toinen syy miksi istun tähän aikaan vielä tässä koneen äärellä on pieni opiskeluihini liittyvä moka. En ollut huomannut yhtä kurssia ollenkaan ja nyt melkein 2 kuukautta myöhemmin juhannusaattona sain yliopistoltani vihaista viestiä, että missä kurssiin liittyvä essee on. Eli se kurssi meni uusintaan, kuten meni myös toinen talvella huolimattomasti tekemäni kurssityö. Tähän päälle vielä harjoittelun loppuraportti, jonka palautuspäivä on tietysti myös elokuun alussa, kuten myös noiden muidenkin tehtävien. Mutta mitä olisikaan opiskelu, jos viimeistään yliopiston loppuun mennessä ei olisi epäonnistunut, saanut kurssista hylättyä ja joutunut uusimaan? Virheistä taas opitaan. Nyt kolmena iltana olen istunut kympistä yhteen asti koneen ääressä ja vihdoinkin voin huojentuneena todeta, että hyvät lähteet on löytynyt ja 75 prosenttia yhdestä esseestä on tehtynä.

Tähän viikkoon on myös kuulunut parturikäynti sekä hikoilua lenkkipoluilla ja kuntosalilla. Hauskintahan näillä helteillä on se, että käyn ilmaisella salilla, jossa ei ilmastoinnista ole tietoakaan. Mitään ei edes tarvitse tehdä, kun hiki jo virtaa. Kävimme myös äitini kanssa tänään Vaasassa alennusostoksilla. Itse asiassa pidän alennusostosten tekemisestä pienemmissä kaupungeissa, sillä yleensä (etenkin keskellä päivää keskiviikkona) ruuhkaa ei ole ja tuotteita on paljon paremmin saatavilla. Alennusostokset Vaasassa ovat tainneet tulla jäädäkseen, sillä tämä taisi nyt olla jopa kolmas kesä putkeen.


Vietän vielä huomisen päivän täällä kotosalla, jonka jälkeen palaan taas Helsinkiin. Perjantai ja lauantai menevät kavereiden kanssa ja sunnuntaiaamuna otan suunnan kohti Pariisia. Odotan taas, että se matkainnostus kasvaisi. Tällä hetkellä taitaa innostaa enemmän mahdolliset matkat Aasiaan. Tästä kuitenkin kerron enemmän, kunhan asia varmistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti