maanantai 24. kesäkuuta 2013

Sokeriton raparperipiirakka ja vaniljakastike

Vihdoinkin pääsin käsiksi siihen äitini raparperipensaaseen. Valmistin piirakan hyvin samalla ohjeella kuin jo aiemmin postaamani terveellisen omenapiirakan. Leivonnassani en käytä oikeastaan ollenkaan mittoja, pidän vain huolta, että kananmunia/valkuaisia on tarpeeksi, makua ja makeutta riittää ja koostumus on kohdillaan. Tähän piirakkaan upposi kaksi kananmunaa ja valkuainen, kookosjauhoa, kaurahiutaleita, vaniljan makuista heraproteiinia, steviaa, mantelijauhoa, leivinjauhetta, rahkaa ja soijamaitoa. Makua tuli taikinaan sekoitetusta kaardemummasta ja raparperien päälle ripotellusta kanelista. Pohdin hetken leipoessani, että uskaltaisinko uhrata koko piirakan itse kasvatetun, kuivatetun ja rouhitun stevian kokeilemiseen. Päätin kuitenkin pysyä tutussa ja turvallisessa purkkisteviassa ja jättää omilta mailta poimitut versiot raparperikiisseliin.


Vaniljakastike taas valmistui erittäin tavallisesta ohjeesta, josta korvasin vain vaniljasokerin vaniljatangoilla ja sokerin stevialla. Kastikkeeseen tuli 4 dl maitoa, kanamuna, 1 rkl perunajauhoa ja pari vaniljatankoa. Nämä aineet sekoitettiin kylmänä ja annettiin kiehahtaa kevyesti. Vaniljakastike viilennettiin ja sekaan heitettiin maun mukaan steviaa.


Nautimme raparperipiirakan oman maan mansikoiden kanssa ulkosalla istuen. Maistui taas kerran vanhemmilleni erittäin hyvin ja jopa yllätysvieras totesi, että kylläpä on hyvää. Ja niinhän se oli!

2 kommenttia:

  1. Tällaistako uudestaan reilun viikon kuluttua?!!

    T: Äiti :D

    VastaaPoista