torstai 27. kesäkuuta 2013

Syyskuussa Vietnamiin

Omasta mielestäni lennot takataskussa on ehkä paras mahdollinen tapa jaksaa arkista elämää, sillä näin tiedän pääseväni pian taas reissuun. Nyt kun Pariisin reissu lähenee kovaa kyytiä niin päätin hamstrata taskuun toisetkin lennot valmiiksi, ettei Ranskan reissun jälkeen arki tuntuisi niin karulta. Samalla toteutin myös yhden pitkäaikaisen unelman, josta olenkin puhunut ihan liikaa. Ostin nimittäin muutama tunti sitten lennot Hanoihin, Vietnamiin.


Mistään ihan äkillisestä päätöksestä ei kuitenkaan ollut kyse, sillä olen tiedostanut tulevan syyskuun olevan pelkkää lomaa ja puhunut pidemmästä reissusta jo heti Helsinki-vuoteni alusta alkaen. Nyt se kuitenkin on vihdoinkin konkreettista. Minä ja reppu lähdemme yhdessä valloittamaan Vietnamia 22 päiväksi. Kädet taitaa täristä vieläkin ja into kasvaa joka sekunnilta!

Koko kesäkuun ajan olenkin miettinyt eri kohteitä läpi ja joka kerta päätynyt Vietnamiin. Päätin jo kerran, että jos bongaan lennot alle 700 eurolla niin ostan ne sillä sekunnilla. Maanantaina kotisohvalla makoillessani ja telkkua tuijottaessani sitten huomasin Finnairin mainokset kesälentotarjouksista. Puhelin käteen ja salama Finskin sivuille tsekkaamaan, että minnekkäs sitä nyt pääsisi halvalla. Olisihan siellä ollut Bangkokia, Delhiä ja vaikka mitä, mutta jotenkin se Hanoi kiehtoi eniten. Pari päivää meni googletellessa, pohtiessa ja jatkuvasti tarkastellessa Finnairin tarjousta. Nyt pari päivää ennen tarjouksen päättymistä kokosi itseni ja ostin ne lennot.

Olen tosiaan lähdössä reissuun solona, eli yksin. Ainakin näillä näkymin. Matkahaaveistani, ja nyt lennoista, puhuessani olenkin kohdannut "kenen kanssa lähdet?"-kysymyksen useita kertoja. Kukaan tuntemani henkilö ei innostunut lähtemisestä tai kaikilla oli töitä ja koulua ja ei rahaa ja plaaplaa. Ja mikäs solomatkailua parempaa olisikaan, sillä minulla on täysi vapaus tehdä valintani. Solona lähteminä ei myöskään tarkoita sitä, että olisin koko ajan yksin, sillä reppureissaajia on maailma täynnä.

Nyt siis kaikki (pohjois) Vietnamissa vierailleet tai muilta matkalaisilta kuulleet lukijat vinkkejä kehiin! Tarjoituksena olisi ainakin Halong Bay ja Sa Pa. Tämän reissun suunnitelmia availen myöhemmin, kunhan nyt tokenen tästä lentojen varauksen aiheuttamasta shokista!

Kuva: Halong Bay

2 kommenttia:

 1. Vietnam on ihana paikka! Rakastut varmasti :) Ihmiset on ihan huippuja ja matkaseuraa löytyy aina reitin varrelta. Itse oon siskon kanssa mennyt reppuillen Hanoi-Nha Trang-akselia ees taas vuosi sitten. Hanoi vei kaikessa kaoottisuudessaan sydämeni. Suosittelen ainakin yhen yön majapaikaksi Rising Dragonia Bat Su-kadulla. Varaudu ilmansaasteisiin jos on ollenkaan herkät ilmatiet :/ Vietnamissa en pelännyt kertaakaan, mutta pidä silmällä huijareita, jotka haluaa rahaa. Muuten tosi turvallinen maa! Aasian turvallisin. Sa Paa suositeltiin meille, mutta emme ehtineet käymään. Jos haluat nopeesti paikasta toiseen, käytä Aasian sisäisiä lentoja. Me lennettiin Nha Trangista Hanoihin suht edullisesti. Yöjuna ja yöbussi on kivoja (vaikkakin ahtaita länsimaalaisille) matkustuskeinoja. Näin ei mene turhaa aikaa päivisin matkustamiseen.
  Nha Trangia en suosittele laisinkaan, se on periaatteessa rakennusmaata. Ranta on ihan hieno, mutta muuten paikka on täynnä baareja ja turisteja. Mutta Nha trangin vesistöihin järjestetään ihan kivoja snorklausreissuja. Hoi An on ehdottomasti näkemisen arvoinen, ihana pieni paikka jossa saa teetettyä vaikka silkistä pikkumustan pilkkahintaan. Siellä vietettiin useampi päivä. Halong Bay oli pieni pettymys, mutta kyllä siellä kannatti käydä päivän reissulla, jolloin päästiin kajakoimaan ja ottamaan aurinkoa veneellä. Olipa sekainen tilitys, mutta on niin paljon kaikkea sanottavaa :) Nauti kovasti reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos ihan kamalasti kommenteista ja vinkeistäsi!! Taidan itsekkin nyt jättää Sa Pan väliin ja teen vain päivän reissun Halong Baylle. Tuosta Hoi Anista olen kuullut muiltakin hyvää kommenttia, että ehkä lisään sen listaan! Ja ihanaa ja kannustavaa kuulla, että matkaseuraa ei ole mahdotonta löytää :)

   Poista