keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tukholma pyöräillen

Moni on kysellyt miten reissu meni ja mitä me siellä Tukholmassa sitten oikein tehtiin. Oikeastaan kaikille olen vastannut samalla kaavalla, että reissu meni todella hyvin ja me pyöräiltiin, todella paljon. Olimme siis jo etukäteen päättäneet viettää yhden päivän pyöräillen ja ihaillen kaupunkia. Bongasimme kuitenkin jo ensimmäisenä iltana katujen varsilla olevat citypyörät ja päätimme suunnata heti seuraavana aamuna turisti-infoon kyselemään lisää. Kolmen päivän pyörävuokraus maksoi vain 169kr ja pyöräpisteitä sijaitsi ympäri Tukholmaa. Myös hotellimme sijaitsi ärsyttävän pituisen kävelymatkan päässä (kiitos Tukholma maratonin), jonne kuitenkin pyörällä hurautti hetkessä.


Ensimmäisenä päivänä pyöräily jäi todella vähäiseksi, sillä sade pääsi yllättämään. Illalla kuitenkin päätimme sateen jälkeen käydä kiertämässä Kungsholmen. Sunnuntaina onneksi sitten paistoi aurinko, jolloin pyöräilimme melkein koko Södermalmin ympäri ja suuntasimme Skeppsholmenille puistoon piknikille. Maanantaina aamulla ennen sadetta pyöräilimme Djurgårdenin ympäri. Myös monet lyhyemmät matkat taittuivat pyörillä todella kätevästi. Parasta oli se, että pisteitä oli todella paljon ja ei tarvinnut ollenkaan miettiä, että minne jättää pyörä tai millä julkisella kulkuvälineellä pääsisi jonnekkin kaupunginosaan. Ilman pyöriä emme todellakaan olisi nähneet noin paljon.


Tukholmassa pyöräily yleensäkkin oli todella kätevää. Katujen reunoilla oli usein pyöräilijöille omat reitit ja liikenteen seassa polkiessa autoilijat väistelivät meitä todella hyvin. Citypyörät eivät sinänsä olleet ihan parasta laatua, mutta onneksi usein telineestä löytyi edes muutama kunnolla toimiva fillari. Ainut miinus oli se, että pyörän selässä ei saanut ikuistettua niitä kaikkia ihania maisemia kameraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti