tiistai 30. heinäkuuta 2013

Herkulliset skonssit kikherneistä

Edit: Uudempi ja parempi resepti löytyy täältä.

Sen jälkeen, kun olin kertonut monelle ihmiselle makeasta kakustani, joka oli tehty kikherneistä ja joiden ihana koostumus muistutti minua skonsseista, oli ehkä pakko ottaa haaste vastaan ja kokeilla miten kikherne-skonssit taittuvat. Ja tämän herkkusuun keittiössähän ne tietysti tehdään makeina, eikä suolaisina. Itsekkin yllätyin positiivisesti ensimmäisestä kokeilustani. Jopa niin paljon, että lauantaisen aamupalan lisäksi skonsseja oli pakko tehdä myös sunnuntaina!


 Resepti menee jotenkin näin (3 skonssia):

1/2 purkki huuhdeltuja kikherneitä (itselläni luomu GoGreen)
1 kananmuna ja 1 valkuainen
Steviaa
1 - 2 rkl vaniljan makuista heraproteiinia
2 rkl kaura-/ruishiutaleita
1 rkl kookosjauhoa
1/2 dl ruislesettä tai muuta lesettä
1/2 - 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (muukin rasva käy)
Ripaus suolaa, kaardemummaa ja rusinoita

Survo huuhdotut kikherneet sauvasekoittimella tasaikseksi seokseksi. Lisää loput aineet sekaan ja sekoita käsin. Seoksen tulisi olla niin paksua, että voit käsin pyöritellä skonssit pellille. Jos taikina tarttuu vielä liikaa käsiin lisää kookosjauhoa, joka sitoo hyvin nestettä. Vaihtoehtoisesti voit myös painaa taikinasta lasilla tasaisen muotoisia skonsseja. Itse voitelin vielä skonssit ylijääneellä keltuaisella, että pinnasta tulisi kauniin värinen. Paista noin 15-20 minuuttia 180-200 asteisessa uunissa.

Perinteisempien skonssien resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti