tiistai 23. heinäkuuta 2013

Makea kakku kikherneistä

Välillä minulle on tärkeämpää ruoan koostumus kuin sen maku. Rakastan ruokaa, joka murenee käsiin, hajoaa helposti ja ei edes tunne sanaa kiinteä. Himoitsenkin usein skonsseja, joiden maussa ei ole mitään kovinkaan erikoista, mutta joiden koostumus on mitä ihanin!

Näistä syistä johtuen olen jo muutaman kerran tähdännyt täydelliseen, terveelliseen ja skonssimaiseen kakkuun/piiraaseen. Tiesin, että kikherneillä se onnistuisi, mutta en ole vain onnistunut saamaan siitä juuri oikeanlaista. Nyt se sitten onnistui. Kurkkaa myös täältä löytyvät täydelliset kikhernekeksit ja -skonssit!


Makea kikhernekakku/-piirakka:

2 valkuaista
1 kananmuna
Steviaa maun mukaan

1 purkillinen säilöttyjä kikherneitä (165g)
1/2 banaani
1-2 rkl kookosjauhoa
1 dl ruis-/kaurahiutaleita
1 annos / n. 30g vanilja heraproteiinia (ei pakollinen, lisää hieman hiutaleita tai jauhoja)
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1-2 dl maitoa
2 rkl kookoshiutaleita
Kaardemummaa tai muita mausteita, esim. neilikkaa tai kanelia
Ripaus suolaa

Sekaan voi laittaa tummasuklaata palasina, rusinoita, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä yms. Itselläni ei valitettavasti ollut mitään näistä aineista.

Vaahdota valkuaiset, kananmuna ja stevia. Survo erillisessä astiassa kikherneet ja banaani tasaiseksi seokseksi. Sekoita kaikki aineet yhteen, mausta haluamallasi mausteilla ja lisää tarvittaessa steviaa. Taikinan tulisi olla suht paksua, joten lisää tarvittaessa kookosjauhoja/hiutaleita tai maitoa. Levitä seos uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle kookoshiutalkeita. Itse laitoin n.20cm vuokaan, jossa on irrotettavat reunukset. Paista noin 30-40 minuuttia 180-200 asteisessa uunissa. Varo paistamasta liikaa, ettei kakku/piirakka kuivuisi liikaa.


Kikhernepiirakat ja -kakuthan eivät ole mikään ihan uusi juttu. Etenkin englanninkielisiltä sivustoilta näitä herkkuja löytyy suklaalla höystettynä tai kakut ovat nimetty keksipiirakoiksi (cookie pie). Eli älä siis pelkää kikherneitä makeissa herkuissa, vaan sovella, kehitä ja luo oma herkkusi! Ihanan koostumuksen ja maun lisäksi kikhernekakussa on runsas määrä laadukasta proteiinia sekä hyviä hiilihydraatteja ja rasvoja. Herkku toimii niin aamu- kuin välipalanakin ja on helppo pakata mukaan. Se ei siis ole ihan niin murenevaa kuin ensimmäisestä kuvasta voisi päätellä. Kikhernepiirakan ainut haitta on se, että siihen saattaa jäädä himo ja se ei meinää pysyä jääkaapissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti