maanantai 15. heinäkuuta 2013

Turisteilua Pariisissa

Tajusin viikonlopun aikana, että Pariisista palaamisestani on jo viikon verran ja olen kirjoittanut reissusta vain yhden pintapuolisen postauksen. Tässä tekstissä ajattelinkin nyt käsitellä lomaani turistin näkökulmasta ja ottaa huomioon ne things to dot ja things to seet. Olihan itse kuitenkin ensimmäistä kertaa Pariisissa ja jopa Ranskassa.

Jo saapumispäiväni iltana kiersimme Elinan kanssa suuren osan turistipaikoista. Hyppäsimme metrosta pois riemukaaren edessä, jonka jälkeen kävelimme Champs-Élysées'n päähän asti Louvren ulkopuolelle ottamaan turistikuvia. Itse Louvressa kävimme nopeasti toisena päivänä. Moni eurooppalainen Louvreen mennessään ei kai yleensä tiedäkkään, että heidän ei tarvitse jonottaa lippuluukulle vaan voivat kävellä suoraan sisään henkilöllisyystodistuksen kanssa. Turistikuvien jälkeen päädyimme Pont des Arts'lle, ihailemaan rakkauslukkoja. Tämän jälkeen suuntasimme kauppaan hakemaan viiniä ja piknik-herkkuja ja matkustimme metrolla Eiffel tornin juurelle nauttimaan pimenevästä illasta. Kello 23 aikoihin tornin kaikki valot alkoivat vilkkumaan noin viiden minuutin ajan. Tämä oli aika hieno kokemus, sillä ei vain valot olleet upeat, mutta kaikki ihmiset taputtivat ja huusivat kunnes valot sammuivat.


Toisena päivänä sitten hyppäsimme metroon ja reissasimme Montmartreen. Tässä matkalla myös näimme Moulin Rougen, josta en edes vaivautunut ottamaan kuvaa. Montmartren kukkula oli kuitenkin oikein mukavaa aluetta, etenkin kun sää suosi. Kävelimme alueella ympäriinsä ja ihailimme kukkulalta näkyvää Pariisia.
 

Reissussa tuli myös syötyä hyvin. Söimme mm. creppejä, juustoja, patonkeja ja macarooneja. Kaikkea ranskalaistahan piti maistaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti