keskiviikko 21. elokuuta 2013

PROTEIINIVAAHTO ELI PROTEIN FLUFF

Olen viime aikoina pelkistellyt ruokavaliota ja pitäynyt tosi arkisissa ruoissa. Huikeat herkkukokeilut ovat siis korvaantuneet rahkalla, viilillä ja hedelmillä. Halusin kuitenkin jakaa jokaisen treenarin must know -herkun, eli proteiinivaahdon (protein fluff). Itse aikoinani bongasin kyseisen herkun instagramista ja siellä sitä tuntuukin vilahtelen jatkuvasti.

Vaahdon teko on erittäin simppeliä. Tarvitset vain pakastemarjoja tai pilkottua ja pakastettua banaania (aion kokeilla tänään pakastetulla päärynällä), proteiinijauhoa ja jotain nestettä, kuten maitoa, maustamatonta jogurttia, vettä, mitä vaan! Laita astiaan noin 1-2 dl jäisiä marjoja tai hedelmiä, lisää noin 1-2 rkl proteiinijauhetta (itse olen käyttänyt aina heraproteiinia) ja pieni määrä nestettä. Survo ensin ainekset keskenään sauvasekoittimella niin, että massasta muodostuu sorbettimaista. Kun kaikki aineet ovat pehmeää seosta, lisää hieman nestettä ja vaihda sauvasekoitin sähkövatkaimeen. Vatkaa seosta, noin 3-4 minuuttia, kunnes se on muuttunut vaahdoksi. Tarvittaessa lisää hieman nestettä ja jatka vatkaamista. Ja nyt vain nautit! Oma lemppari on banaani-toffeevaahto tai ihan perus mansikka-vadelma-vaniljavaahto. Vaahdon päälle voi ripotella pähkinöitä, hedelmiä, marjoja tai sitten voi vaikka syödä pannarit vaahdon kanssa!

4 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja!:) Mä tein noita vaahtoja kananmunanvalkuaisesta, mutta täytyypäs kokeilla tätä sun vinkkiä seukiksi!:)

    VastaaPoista
  2. Voi ei miten oon päässyt missaamaan tämän reseptin!! Onneks mainitsit sen tossa uusimmassa teksissäs :) Sulla on tosi kiva tyyli kirjottaa ja kivoja uusia ideoita ja kiva positiivisen realistinen asenne, tykkään! :)
    t. Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anniina :) nyt vain heti kokeilemaan tätä herkkua, makunautinto taattu!

      Poista