tiistai 13. elokuuta 2013

Vietnamin suunnitelmia

Kävin tänään ostamassa maitohappobakteereita reissua varten. Viime viikolla otin rokotukset ja hain viisumin suurlähetystöstä. Rinkka on myös löytänyt kodikkaan paikan asuntoni nurkasta, tai no siinä se on maannut jo kuukauden verran ja sen päälle on uhkaavasti alkanut kertyä toppeja, t-paitoja, sortseja. Mitä enemmän tätä matkaa valmistelee niin sitä lähempänä se tuntuu olevan. Ja no, matkalaskurihan näyttää tällä hetkellä 20 päivää eli ei siihen oikeasti ole enää kauan.

Ihmiset ovatkin ahkerasti kyselleet matkasuunnitelmiani ja jos totta puhutaan, niin en ole suunnitellut kahta ensimmäistä hotelliyötä enempää. Varasin itselleni yhden hengen huoneen Hanoista reppureissaajien hostellista. Ajattelin, että ensimmäiset yöt on varmasti mukava viettää yksin, ettei alkushokki käy liian kovaksi. Muut yöni aion kuitenkin pääasiassa viettää jaetuissa hostellihuoneissa, eli niissä dormitoreissa. Tällä tavalla tutustun todennäköisemmin ihmisiin ja tietysti säästän rahaa.

Matkan kohteiden ja kaupunkien suhteen olen erittäin avoin. Kaikki riippuu säästä ja muihin reissaajiin tutustumisesta. Jos sää etelässä näyttää hyvältä, hyppään joko junaan ja matkaan maan päästä päähän tai sitten ostan sisäisen lennon pilkkahintaan (n. 30-40 €). Yksi toimiva idea olisi matkustaa junalla kohti etelää pysähdellen mielenkiintoisissa kohteissa ja sitten lentää tunnissa takaisin pohjoiseen. Mutta kuten sanoin, en halua suunnitella kamalasti, etten sitten saa päähänpinttymiä valituista kohteista.

Hanoissa aion viettää kuitenkin mennen tullen pari yötä. Haluaisin myös käydä Halong Baylla päiväretkellä, koska sen väliin jättäminen saattaisi kaduttaa kamalasti. Olen myös pohtinut, että jos viettäisin muutaman päivän hieman kalliimmassa, turistikohteessa rannalla maaten. Tähän täydellinen paikka olisi Hoi An, josta olenkin kuullut ihan kamalasti positiivista kommenttia. Sitten tietysti, jos päätän matkustaa etelään, niin varmasti tulee käytyä Hoi Chi Minh Cityssä (Saigon).

Suunnitelmia on vähän ja reissupäiviä jopa 21. Ihanaa jättää suunnitelmia avoimeksi ja antaa vain fiiliksen viedä. Otan silti mielelläni kokemuksia ja ehdotuksia vastaan! Yksi ihana ihminen jo jakoikin ajatuksiaan ensimmäiseen Vietnam-postaukseeni :)

Alkuperäinen kartta täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti