keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Vietnam - Hoi An

Kuten aiemmin kirjoittelin, hyppäsin lauantai-iltana yöbussiin. Matkan piti kestää noin 15 tuntia, mutta kestikin loppujen lopuksi yhteensä noin 23 tuntia. Yöllä satoi kamalasti, joka hidasti matkaamme ja Huessa meidät vain heitettiin kyydistä pois ja kerrottiin, että jatkoyhteytemme lähtee jostain klo 13. Olisivat halunneet viedä meidät mopoillaan perille, maksusta tietysti, mutta päätimme parin saksalaisen ja yhden uusi-seelantilaisen kanssa kävellä. Loppujen lopuksi matkatoimisto löytyi ja Huesta Hoi Aniin matka kesti vielä noin 5 tuntia. Muuten matka meni hyvin, yöbussi oli positiivinen yllätys ja nukuinkin mukavasti matkasta varmaan yli 15 tuntia.

Saavuin Hoi Aniin joskus klo 18 aikoihin sunnuntaina ja checkasin itseni sisään Sunflower Hostelliin, jota moni Hanoissa tapaamani suositteli. Aamupala täällä on ainakin huikea! Sunnuntai-iltana lähdin kahden skotin ja yhden jenkin kanssa tunnustelemaan yöelämään ja maanantaiaamuna yhden britin kanssa rannalle, jolloin tietysti juuri alkoi sataa. Sen jälkeen onkin satanut tähän aamuun asti. Tavallaan ei haitannut, koska makasin lähes 2 vuorokautta nestehukan nujertamana ja huonovointisena sängynpohjalla.


Eilen kuitenkin raahasin itseni Hoi Anin keskustaan, koska halusin teettää itselleni mekon ja nähdä muutakin kuin tyynyn ja peiton. Vaikka vaatteiden teettämispaikka olikin yhden brittitytön suosittelema, niin lähdin liikkeestä hieman epäileväisin mielin. Palasin sovittamaan mekkoa noin 5 tuntia myöhemmin ja se oli enemmän kuin täydellinen! Siihen tehtiin vielä pari muutosta ja sain hakea mekon tänään aamulla itselleni (kuva otettu ennen viimeisiä muutoksia, nyt se perfecto). Täällä on varmaan satoja liikkeitä, joissa voi teettää vaatteita ja kenkiä ja tuntuukin, että lähes lomailija myös teettää jotain. Oma pitkä, ihana, juhlallinen ja minun mittoihini tehty mekko maksoin hieman alle 900 000 dongia, eli noin 30 euroa. Naurettavan halpaa! 

Tänään sitten olikin vihdoinkin aurinkoinen rantapäiva. Viihdyin paratiisimaisella rannalla noin 5 tuntia ja sen jälkeen käytiin ihailemassa keskustassa kaunista lyhdyin valaistua kanaalia ja katuja. Eilen saapui yksi kaveri, johon tutustuin Hanoissa ja juuri äsken kaksi muuta. Olen Hoi Anissa nyt siis vielä 2 yötä lisää, jonka jälkeen lähden yöbussilla Mai Neen. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti