lauantai 21. syyskuuta 2013

Vietnam - Saigon (Ho Chi Minh City)

Saavuin tiistai-iltana Saigoniin (tunnetaan myos nimellä Ho Chi Minh City tai HCMC). Tällä kertaa bussimatkani kesti onneksi vain viitisen tuntia ja oli kerrankin ajallaan. Olin taas kuunnellut muiden suosituksia ja valinnut hostelliksi Vietnam Inn Saigonin, joka osoittautui erittäin siistiksi ja hyväksi hostelliksi. Sijainti on mainio ja kattoterassin maisemissakaan ei ole valittamista.


Ensimmäinen päivä Saigonissa kului shoppailun parissa. Muihin kaupunkeihin/kyliin verrattuna Saigon on erittäin länsimaalainen, joten perus turistikrääsän lisäksi täältä löytyy myös ostoskeskuksia. Osa niista on  täynnä pienia kojuja, joista saa halpoja vaatteita ja kenkiä, osa taas muistuttaa enemmän hienoja tavarataloja. Seuraavaksi päiväksi varasin päiväretken Mekong Deltaan. Retki ei sinänsä ollut mitenkaan erikoinen, mutta tutustuin taas paremmin pariin ihmiseen, joiden seurassa kuluikin sitten eilinen päivä ja tämä aamu. Ja tietysti oli mukava käydä alueella, ettei tule myöhemmin katumapäälle, kun ei käynyt.

Eilinen aamupäivä kului kauneushoidoissa, kun bongattiin kavereiden kanssa laadukas spa, jossa kaikki oli puoleen hintaan klo 9-14. Kävin myös tänä aamuna siellä elämäni ensimmäisessä thai-hieronnassa. Ei sitä ihan joka päivä nainen tallustele selkäni ja pohkeideni päällä! Eilen käväisimme vielä sotamuseossa, joka oli aika karua katseltavaa. Museossa tunnelma oli hiljainen ja ihmisten kasvoilla näkyi järkytys. Suuri osa museosta käsitteli kasvimyrkylle (Agent Orange) altistuneiden ihmisten kohtaloita ja kuvia oli paljon.


Tällä hetkellä odottelen hostellilla lentokentälle lähtöä. Lennän illalla Hanoihin, vietän siellä pari päivää ja tiistaiaamuna lähtee lento Suomeen. Vaikka takana on noin 2000 kilometriä matkustamista, en todellakaan ole vielä kyllästynyt reissaamiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti