torstai 31. lokakuuta 2013

Kun stressi iskee

IB-lukioaikoinani opin hallitsemaan stressiä, sillä työtahti oli kova. Sen jälkeen onkin opiskelutahti tasoittunut ja stressilevelit laskeneet. Tietysti aina välillä ahdistun hetkellisesti kouluhommista ja nyt loppukesästä stressasin opiskelujeni jatkoa enemmän kuin mitään ikinä ennen. Miten siis hoitaa stressiä? Vai voiko stressaaminen olla jollain tasolla hyväkin asia?

Omasta mielestäni ultimaattisesti paras tekniikka hoitaa stressiä on käydä kiinni itse asiaan. Tällä hetkellä minua stressaa kouluhommat todella paljon ja sen takia vietänkin päiväni pääasiassa kirjastossa tekemässä esseitä ja opparia. Myös joululennot, joita ei meinannut löytyä alkoivat aiheuttaa harmaita hiuksia. Mitä sitten vaikka lentoaika onkin pitkä ja hinnat taivaissa, pakko ne on vaan ostaa. Oston jälkeen katosi sekunnissa huoli siitä, että mihin suuntaan hinnat lähtevät ja saanko enää edes lentoja tarvitsemalleni päivälle.

Toinen asia millä hoidan stressiä on mukavat asiat, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Nautin pienistä hetkistä, kuten aamupalan hitaasta syömisestä tai auringonnousun katsomisesta. Omasta mielestäni kuitenkin selkeästi parhaimpia keinoja unohtaa kurjat asiat on urheilu. Yksin lenkkipolulla juostessa saattaa kuitenkin vain ahdistua entistä enemmän, kun taas ryhmäliikuntatunneilla täysi keskittyminen opastukseen ja liikkumiseen vie huolet hien mukana hetkessä. Tietysti kaikki joukkuelajit ja yhdessä toteutetut urheilut vievät ajatuksia pois stressaavista asioista, kun omille suruille ei riitä aikaa.

Vaikka pyrinkin hengittelemään syvään ja poistamaan stressiä niin koen sen kuitenkin jossain määrin hyväksi asiaksi. Jos ottaisin liian lungisti, kouluhommani eivät etenisi ja tiedän hieman liiankin hyvin, mitä siitä seuraisi. Pieni stressi on siis itselleni hyväksi, kunhan se ei jää paalle!


Pakko vielä todeta tähän loppuun, että vuosisadan stressaavin asia on vihdoinkin pois päiväjärjestyksestäni. Tänään iltapäivällä sain sähköpostin, että harmaita hiuksia aiheuttanut kurssin uusinta meni läpi. Eikä pelkästään läpi, vaan sain kurssista toiseksi parhaan arvosanan. JES!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti