torstai 17. lokakuuta 2013

TEKSTEJÄ SKOTLANNISSA OPISKELUSTA KIINNOSTUNEILLE

Hakusanat skotlanti, opiskelu ja yliopisto yhdistettyinä ja eri muodoissa ovat edelleen blogini haetuimmat termit. Tästä johtuen toivonkin, että hakukone nostaa tämän postauksen koville sijoituksille ja tarjoaa vinkkejä minun näkökulmastani jokaiselle, joka pohtii opiskelua Skotlannissa (ja miksei myös koko Iso-Britanniassa).


Kovassa suosiossa ollut Opiskelu Skotlannissa -postaus tarjoaa ajatuksiani sekä käytännön vinkkejä ja linkkejä Skotlantiin yliopistoon hakeville. Kyseinen teksti on kirjoitettu ensimmäisenä opiskeluvuotenani ja tämän hetken ajatukset saattavat olla hieman erilaiset. Yksi asia ei kuitenkaan tule koskaan muuttumaan; totesin jo silloin olevani erittäin onnellinen päätökseeni opiskella ulkomailla ja sitä mieltä olen vieläkin. Huolimatta kaikista haasteista, ongelmista yliopiston kanssa sekä arkisestä nillityksestä, miten koulutus jossain muualla olisi vain niin paljon parempaa. Se mikä ei tapa niin vahvistaa (ja hajottaa).

Postaus asunnon hankkimisestä Britanniassa ei ehkä ole tarpeellinen jokaiselle Skotlantiin opiskelemaan hakevalle, sillä hyvin usein ensimmäisenä vuonna asuinpaikaksi valitaan yliopiston asuntola. Käsittelen kuitenkin myös näitä asuntoloita kyseisessä postauksessa.

Ulkomaille muuttajan aakkoset -postauksessani taas pohdin humoristiseen sävyyn asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kun muuttaa toiseen maahan. Vaikka tekstin sävy onkin hieman hilpeä, niin saattaa sieltä välistä silti bongata hyviä pointteja. Tämä teksti on kirjoitettu sen jälkeen, kun olin jo suorittanut vaihto-opiskeluni Istanbulissa.

Tässä postauksessa taas pohdin eroja Suomessa ja Skotlannissa opiskelun välillä. Varmasti mukaan mahtuisi vielä miljoona muutakin pointtia, mutta tällaisia hyötyjä ja haittoja minä olen kohdannut. Huomioidaan myös se, että enhän minä ole koskaan ollut yliopistossa/ammattikorkeakoulussa Suomessa.

Myös aakkos -postauksessani mainitsen I:n kohdalla ikävän. Vaikka kuinka ajattelee, että eihän sitä koti-ikävää koe niin kuitenkin hyvin todennäköisesti jossain välissä iskee jonkunlainen ikävä. Koti ikävä -postaus on kirjoitettu ollessani vaihdossa Istanbulissa. Samaan kategoriaan kuuluu myös jollain tavalla kulttuurishokki. Postaukseni aiheesta on kirjoitettu pahimman shokin jälkeen ensimmäisenä vuotenani Skotlannissa.

Muita käytännön vinkkejä tarjoaa mm. postaus hammashoidosta Skotlannissa ja pelkkää vaihto-opiskelua (Istanbulissa) pohtiville tämä postaus saattaa tarjota pohdittavaa.

Jos nyt jäi vielä kysyttävää tai ajatuksia niin vastaanotan mielelläni viestiä sähköpostiin sekä kommenttiboksiin! Osoite löytyy Ota yhteyttä -osion alta, mutta tässä vielä sähköpostiosoite varmuuden vuoksi, destination.unfamiliar@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti