sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sunnuntaijumppa

Vaikka pidänkin joukkuelajeista, tykkään kuitenkin tehdä kuntosalitreenini ja lenkkini yksin. Välillä tulee käytyä ohjatuissa spinningeissä, mutta muut ryhmäliikuntatunnit eivät minua enää tänä päivänä oikein innosta. Aika hassua miettiä kuinka joskus en esimerkiksi käyttänyt lainkaan vapaita painoja salilla ja kävin oikeastaan vain ohjatuissa jumpissa.

Perjantaina viikonlopun urheiluja pohtiessani tuli mieleeni kuitenkin ajatus yhdessä tehdystä kuntopiiristä. Laitoin viestiä samalla salilla käyvälle suomalaiselle kaverilleni, joka suostui antamaan ohjat suunnittelusta minulle ja sopi tapaavansa minut sunnuntaiaamuna yhdeksältä salilla. Kyseinen ajoituksemme sattuikin olemaan mitä mainioin, sillä salilla oli lähes autiota. Kuntosali on myös todella iso, eli  lattiatilaa on paljon. Valitsimme sopivan tilan itsellemme ja haimme kaiken tarvittavan valmiiksi. Liikkeissä oli muun muassa kyykkyä hypyllä (kahvakuula painona), painojen kanssa penkille vuorojaloin nousua, ylä-, ala- sekä sivuvatsoja, ojentajapunnerruksia ja säkkien heittelyä. Myös hauiskääntöihin otimme hieman erilaisen tekniikan, itse asiassa tämän hetkisen lempparini. Sarjassa ensimmäiset 7 kääntöä nostetaan alhaalta puoleen väliin (90-asteen kulmaan), seuraavat 7 nostetaan puolesta välistä ylös ja lopuksi tehdään vielä 7 kokonaista hauiskääntöä.

Sain kaverilta vielä myöhemmin viestin, että hyvä treeni, otetaan joskus uusiksi! Ja en voi kyllä väittää vastaan. Vaikka kyseessä olikin ryhmäliikuntatunnin kaltainen koko kropan kuntopiiri, oli meillä kuitenkin täydet ohjat liikkeiden valinnan suhteen. Välillä tunneilla joku liike tuntuu inhottavalta tai en saa siitä kaikkea irti, siksi tykkäänkin suunnitella oman ohjelmani. Toisaalta taas, ohjatuilla tunneilla paikalla on alan ammattilainen ja joku tsemppaamassa, jos omat energia- tai motivaatiotasot ovat hukassa.


Kaiken kaikkiaan, aika mukava aloitus tälle sunnuntaille! Mites siellä, teettekö te salilla kuntopiirejä? Vai voittaako ryhmäliikuntatunnit? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti