keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Intopiukeena

Joulukuu on teoriassa ollut opiskelujen puolesta aika mukavaa aikaa. Meillä on ollut viikonloppujen lisäksi myös keskiviikko ja torstai vapaina. Perjantai tietysti on aika karmiva päivä, joka kestää lähemmäs 8 tuntia ja sen perään on vielä lentopallotreenit. Muuten koko kuukausi on ollut luentojen ja päivän pituuksien puolesta sopivan chilli. Myös pahimmat kriisit loppuivat tuossa kuun vaihteessa, kun pääsin eroon kovinkin kuumottavista esseistä. Mutta kuten sanoin, tämä kuukausi on ollut teoriassa mukava. Käytännössähän tämä on ollut siltikin opiskelua, vaikka en olekkaan välttämättä ollut siellä yliopistolla.

Muutama päivä sitten kirjoittelin siitä kuinka opiskelu maistuu mukavassa kahvilassa. Tänään taas istuskelin samaisessa The Coffee House -kahvilassa ja naputtelin dataa tilastotieteelliseen analyysiin suunniteltuun ohjelmistoon. Olen onneksi päässyt nyt siihen vaiheeseen, että lähes kaikki (hurjat 15) kyselyt on naputeltu ohjelmistoon ja nyt sitten pitäisi alkaa tulkita dataa. Keskiarvot, frekvenssit ja perusprosentit vielä uppoaa, mutta apua, hypotheses testing. Tutkimuksen tehneet ihmiset varmaan ovat törmänneet tähän kivaan käsitteeseen, joka omalla kohdallani aiheutti täyden stopin heti ensimmäisen lauseen jälkeen.


Tuskastumisesta johtuen päädyin pohtimaan joululomaani ja innostuin pommittamaan kavereita ja sukulaisia Facebook-viesteillä. Nyt sitten on lomani suunniteltu ja muutamat junaliputkin varattu. Ja varasinpa myös uudenvuoden brunssinkin! Aion viettää vanhempieni luona lähes 2 viikkoa, jonka jälkeen suuntaan pariksi päiväksi kaverin luo Tampereelle, siitä uudeksi vuodeksi Helsinkiin ja sitten vielä Lohjalle serkkujen luo ennen Aberdeeniin takaisin tuloa. Vanhemmilla ollessani aion tehdä kouluhommia mahdollisimman paljon, jotta voisin nauttia loppulomastani ihan lomana. Myös isovanhempani ja serkut tulevat käymään meillä. On varmaan turhaa sanoa, että olen ihan tuhottoman täpinöissäni täällä. Ihan intopiukeena! 7 päivän päästä olenkin varmaan jo Stokiksen kentällä lähdössä viimeiselle lennolle. Sitä ennen vietän myös noin 8 tuntia Norjassa. Onneksi läppäri ja koulumatskut lähtee mukaan niin voin olla ahkera koko 12 tunnin matkustamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti