sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lomasta motivaatiota opiskeluun

Tämä päivä on samaan aikaan pitkäveteinen ja nopea. Kävin salilla tekemässä lihaskuntoa, kaupassa ja nautiskelin lauantaista herkuttelemalla kalalla, monipuolisella salaatilla ja itsetehdyllä tsatsikilla (on muuten maailman helpoin kastike!). Olin varannut illemmalle spinningin ja pohdin, että mennäkkö vaiko eikö. Hetkellisesti muistin sen kovan urheilusuorituksen jälkifiiliksen ja puin innostuneena urheiluvaatteet päälle. Homma oli hanskassa, kunnes näin yllättävänkin houkuttelevan business strategy -kirjan vieressäni. Sen ääreen minä sitten jumituin kuudeksi tunniksi, lähes huomaamatta. Tällä hetkellä mielessäni on ajatus, että jos nyt vain jaksan olla ahkera niin voin viettää lomalla enemmän aikaa ihmisten kuin kirjojen kanssa. Suhteellisen motivoiva ja addiktoiva ajatus! Sainkin hommia taas eteenpäin ja suunnitelmallisena ihmisenä kirjasin itselleni näille tulevalle 10 päivälle odotukset ja suunnitelmat sanamäärien suhteen. Tavoitteena on kuitenkin päästä mahdollisimman pitkälle.


Olen myös huomannut, että kahdesta esseestä teen toista jopa erittäinkin mielelläni. Toiseen tarvitsee kerätä dataa, jota sitten analysoidaan. Eli ajatus kyselyjen toteuttamisesta ja datan nakuttamisesta esihistoriallisen näköiseen (ja varmasti oikeasti kuitenkin todella fiksuun)  tilastotieteelliseen analyysiin suunniteltuun ohjelmistoon ei vain nappaa. Toinen on taas liikkeenjohdon strategiaa käsittelevä essee, johon saimme itse valita yrityksen. Valitsin peruspatrioottina tietysti Nokian, mutta haasteita alkoi kuitenkin kertyä liikaa, kiitos Microsoftin. Esseen viimeisessä osiossa kun täytyy ehdottaa strategisia vaihtoehtoja seuraavalle vuosikymmenelle. Päädyin sitten valitsemaan Hewlett-Packardin, sillä heillä näyttää olevan strategisesti paljon menossa tällä hetkellä. Yllättäen siis aine, jonka luennoilla olen ollut ihan hukassa koko lukukauden onkin muuttunut todella mielenkiintoiseksi! Täällä minä innoissani nyt tutkin kirjoja, Porterin teorioita ja mietin, että kohtahan sitä voisi pirauttaa Meg Whitmanille (nykyiselle toimarille siis), että olisi pari ideaa, joilla pistää HP uuteen nousuun. Eli hyvin menee, jos kerran kouluhommat maistuu!

Iskin tuossa päivemmällä myös ihan mielenkiinnosta sivupalkkiin kyselyä teidän ikäänne liittyen. Eli jos viitsisitte vastata, olisin oikein onnellinen! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti