lauantai 11. tammikuuta 2014

Olen onnellinen koska

Analysoin, tai oikeastaan ylianalysoin paljon asioita sekä ihmisiä. Tämä piirre aiheuttaa jonkun verran harmia, kun saatan tulkita mielessäni asioita pidemmälle kuin tarvitsisi ja saatan päätyä ihan vääränlaisiin lopputuloksiin. Samaan aikaan asioihin ja elämään tarkempi keskittyminen tuo paljon iloa.

Asuntomme sijaitsee korkealla kohdalla kaupunkia ja seitsemännen kerroksen muutamasta ikkunastamme näkee koko kaupungin, meren, kukkuloita ja metsää. Tällaisina aurinkoisina päivinä, kuten tänään, maisema on mielestäni ihana. Esseen kirjoituksen ja pyykinpesun välissä pysähdyin seisomaan olohuoneen ikkunan ääreen ja nauttimaan maisemasta; sinisenä ja loppumattomana näkyvästä merestä, pilvettömästä taivaasta ja laskevan auringon oranssista sävystä, joka piristää kummasti tätä todella harmaata kaupunkia. Maisemaa katsoessani minut valtasi taas kerran vahva tunne siitä, kuinka onnellinen tällä hetkellä olen. Istahdin takaisin sohvalle ja kirjoitin kaverilleni whatsapissa monta viestiä, jotka alkoivat sanoilla I'm happy because. Elämän analysointi puoleni otti vallan ja listaan kuului vaikka mitä. Olen onnellinen koska Aberdeen on näin kiva. Olen onnellinen, koska opiskeluni päättyvät viimeistään 134 päivän päästä. Olen onnellinen, koska jouluturvotus alkaa olemaan ohi ja itsetunto on palaamassa takaisin. Välillä on siis hyvä olla keskittymättä itse olennaiseen (eli tähän esseeseen ja vieressäni olevaan kirjapinoon) ja unohtaa asioiden kurjat puolet, kuten edessä oleva työmäärä, takapakki unelmavartalon tavoittelussa tai liian aikaisin laskeva aurinko. Keskitytään vain siihen, mikä piristää ja auttaa meitä jaksamaan arkisen realismin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näkymä on mielestäni ihanin silloin, kun aurinko nousee ja on vielä hieman sinertävää..

   Poista
 2. Aberdeen on todellakin viimepäivinä nayttänyt parhaat puolensa! Odotin tänne tullessa harmaata ja sadetta ja pakkasinkin kumisaappaat ekana matkalaukkuun. Nyt pitaa kaivella aurinkolasit ulos-onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Itse jätin optimistina kumpparit Suomeen :D

   Poista