tiistai 18. helmikuuta 2014

Proteiinipitoiset pinaattiletut

Rakastan pinaattilettuja. Olen oikeastaan aina rakastanut. Muistan kuinka yläasteen ysillä innostuimme kavereiden kanssa syömään pikkupinaattilettuja niin paljon, että keittiön henkilökunta joutui soittamaan keskuskeittiölle ja pyytämään heitä tuomaan lisää. Pinaattiletturakkauteni heärsi oikein kunnolla henkiin tuossa muutama kesä taaksepäin, jolloin valmistin jättilettuja lähes joka päivä ja nautin ne kotitekoisen puolukkahillon kanssa. Viime vuoden aikana minulle sopivaa ruokavaliota hahmotellessani ovat letut kuitenkin jääneet unholaan, kunnes viime viikolla sitten sain idean. Miten olisi pinaattiletut ruisjauholla sekä herneproteiinilla? Tiedättehän, karppauskansamme keskuudessa jo pelkkä proteiini -sana myy. On proteiinirahkaa, proteiinisipsejä, proteiinisitä ja proteiinitätä. Joten miksi ei sitten proteiinipinaattilettujakin? Minulle ainakin maistuivat, vaikka puolukkahilloa ei ollutkaan!

12 keskikokoisen pinaattiletun taikinaan laitoin

2 pientä kananmunaa
2 pienen kananmunan valkuaista
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (koska kaapissani ei ollut tavallista maitoa)
1 dl vettä
3 rkl ruisjauhoja
25g maustamatonta herneproteiinijauhetta (yksi mitallinen, noin 70ml)
1 rkl oliiviöljyä
Pakastepinaattia
Ripaus suolaa

Koska en omista vispilää, sekoitin kaikki aineet sekaisin sauvasekoittimella. Pakastepinaattia laitoin normaaleihin pinaattilettuihin verrattuna enemmän, noin 8-10 pinaattikuutiota. Pakastepinaattini ei ollut valmiiksi hienonnettua, joten survoin myös sen taikinan sekaan. Paistoin letut neloslämmöllä ja laitoin noin joka kolmannella kerralla pienen määrän oliiviöljyä pannulle. Tällä ohjeella taikina on hieman paksumpaa, mutta letut pysyvät helposti kasassa ja kääntyvät ilman ongelmia. Taikinan olessa lähes loppu, lisäsin lorauksen vettä, jonka jälkeen paistaminen vaikeutui heti ja kääntämisestä tuli lähes mahdotonta.


Jokainen joka on joskus maistanut herneproteiinia, tietää että siinä on tietynlainen maku. Itse en ole kyseisen maun suuri fani, mutta näissä letuissa maku jotenkin uppoutui tai sopeutui muihin makuihin. Vaikka letuissa olikin pinaattiletun maku, eivät ne ihan samoilta kuitenkaan maistuneet. Mutta kuten jo aiemmin todetty, minulle maistui erittäin hyvin! Myös ravintoarvollisesti annos on oikein hyvä ateria, sillä nopeasti laskettuna tässä annoksessa oli hieman reilut 400kcal ja jopa 43g proteiinia. Hiilihydraattien määrä oli vain noin 13g ja rasvaa oli 23g. Tähän päälle kun vielä miettii pinaatin erinomaiset ravintoarvot niin kylläpäs keho kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti