maanantai 10. helmikuuta 2014

Unelmia Aasiasta ja uudesta reppureissusta

Viime päivinä päässäni on pyörinyt kaikki muu kuin Aberdeen ja opiskelu. Tämän aamun luennolla puolet asioista taisi mennä ohi, kun haaveilin ensi kesästä. Mietin jopa kotona olevia kesävaatteitani ja pikkukylässä toteutettavia treenivaihtoehtoja. Voisin vaikka sitoa köydet isoon puunoksaan ja tehdä TRX-jumppaa niiden avulla tai toteuttaa pitkiä pyörälenkkejä maaseutumaisemissa ilta-auringossa. Tietysti kotipaikkakunnaltani löytyy kaksi kuntosalia, mutta kesällä haluaisi olla myös mahdollisimman paljon ulkona. Yhtenä iltana en taas saanut unta, kun ajattelin matkustamista ja unelmoin ensi syksystä. Seuraavana päivänä sitten otin google mapsin esiin, katsoin karttaa ja vertailin lentohintoja. Bangkokiin lentäisi todella halvalla, mutta minne minä siitä matkaisin?

Reittisuunnitelmani eteni Thaimaan läpi Malesiaan, Singaporesta Balille ja muille saarille sekä lopuksi Balilta Australiaan. Siellä voisi taas viihtyä niin kauan kuin viihtyy! Tampere-tuttuni on lähdössä vaihtoon Malesiaan, joten siellä voisi viettää mielellään osan ajasta. Tämä on nyt siis vasta alustava idea, mutta kattaisi aikalailla alueita, joita haluaisin nähdä. Pidin Vietnamista, mutta nyt haluaisin nähdä myös Thaimaan valkoiset hiekkarannat, pienet saaret ja loppumattoman turkoosin meren. Siihen väliin hieman suurkaupunki elämää, menoa ja vilskettä. Yhdessäkään reittini varrella olevista maista en ole käynyt, joten jos teillä lukijoilla on yhtään ideoita, otan kaikki todella mielelläni vastaan! Pyrin välttämään turistirysiä, mutta en halua erakoituakkaan. Olisi siis tärkeää tavata muita reissaajia ja nähdä upeita paikkoja. Ja ennen kuin kukaan ehtii todeta, että hei Bali on turistirysä niin haluan sanoa, että lukemani ja kuulemani perusteella tiedän. Mutta pitäähän sekin kokea? Enkä tiedä kauanko Balilla olisin, sinne vain lennot näyttävät olevan hyvän hintaisia ja etenkin lennot sieltä Ausseihin ovat todella kohdillaan. Eli jos on myös vinkkejä Balin läheisyydessä olevista saarista, kuulisin mielelläni!


Päässäni on pyörinyt paljon pieniä asioita matkustamiseen liittyen, kuten mitä pakkaan mukaan. Vietnamin reissulta opin, että en ota mukaan vain niitä vaatteita, jotka olen valmis heittämään pois, sillä niissä en viihdy. Nyt ottaisin mukaan kivoja vaatteita ja kivoja kenkiä, huolehtisin vain, että kaikki säilyy lukkokaapeissa. Viimeksihän minulta vietiin kuuden hengen jaetusta huoneesta kaikki kengät. Mutta se ei haitannut, koska tämä tapahtui loppureissusta ja en edes pitänyt niistä kengistä muutenkaan. Kivoilla tarkoitan siis myös käytännöllisiä, mukavia ja monikäyttöisiä vaatteita ja kenkiä. Esimerkiksi Vietnamin reissulta mukaan tarttuneet Nike Free Runit menisi päiväkäytössä, pidemmillä retkillä ja olisi oikein mukavat jalassa kun matkustetaan pitkiä matkoja. Vaatepuolelta pakkaisin mukaani yhden lempparimekon, varmaankin yhdet Vietnamista ostetut reppureissuhousut, farkkusortsit ja toppeja enemmän kuin t-paitoja. Ja ei vaaleita värejä! Kun hiki valuu pölyiseltä naamalta, ei vaalean väriset paidat näytä enää kovin kivoilta parin tunnin jälkeen. Pakkaisin mukaani taas pienen pyyhkeen ja tällä kertaa osaisin myös heittää rinkkaani munalukon lukollisia kaappeja varten. Kaikkialla ei nimittäin ole lukkoja valmiina, vaan reissaajalla tulisi olla oma mukana. Ehkä oli siis hyvä toteuttaa lyhyempi itsenäinen reppureissu ennen pidemmälle reissulle lähtöä, näin osaan pakata mukaan oikeat tavarat ja varautua erilaisiin asioihin.

Olen myös miettinyt millaisia aktiviteetteja haluaisin kokeilla. Surffausta Balilla ja Ausseissa, lisää mopoajeluja ympäri nättejä saaria. Pitäisiköhän taltuttaa omat syvänveden pelot ja kokeilla sukeltamista? Millaisiahan ihmisiä tällä reissulla tapaan? Mitähän ihania ruokia maistan? Mitenkähän turkoosista vesi on? Onkohan sadekautta vai pelkkää aurinkoa? Tällä kertaa pienimmätkin pelot ovat tuntuneet väistyvän, sillä Vietnamissa reissatessani huomasin kuinka kaikki reissaajat vetävät yhtä köyttä ja miten avuliaita ihmiset Aasiassa ovat. Tottakai on vaaroja, on riskejä ja mitä vain voi sattua. Mieluuminen kuitenkin keskityn niihin hyviin asioihin ja toimin järkevästi, niin vältän suurimmat riskit ja ongelmat.

Joku viisas on joskus todennut, että kun kirjoittaa tavoitteet ylös niin ne on helpompi toteuttaa. Ehkä tämä postaus saa tämän unelman toteutumaan? Tällä kertaa kyse ei ole ainakaan minusta, sillä matkustusintoni kasvaa hetki hetkeltä. Olen kuitenkin huomannut, että elämällä on tapana tehdä jänniä mutkia, jotka saattavat muutta suunnelmia paljonkin. Fingers crossed, että löydän itseni reilun puolen vuoden päästä aurinkoiselta hiekkarannalta siemaillen tuoretta ananasmehua ja miettien miten upea tämä maailma onkaan!

2 kommenttia:

 1. Ihania haaveiluja sinulla! Bali on varmasti muutakin kuin Kuta tai Ubud, mitkä turistirysiä ovatkin. En ole itse pohjoisessa käynyt, mutta sieltä kuulemma ainakin löytyy rauhallisempiakin paikkoja. Suosituksia en varsinaisesti kuitenkaan osaa antaa. Gili-saarista voisit tykätä, muita matkaajia ainakin tapaa siellä helposti. Tosin varsinkin Trawangan lukeutuu turistirysän alle. Lombokista muualta kuulemma löytyy kivoja ja hieman rauhallisempia paikkoja. Esimerkiksi Kuta Lombokissa on kuulemma tyystin erilainen kuin Kuta Balilla vaikka matkailijoita löytyy sieltäkin.

  Malesiasta voisin suositella ainakin Tiomanin saarta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea ihan kamalasti vinkeistä! Balista olen kuullut samaa aiemminkin, että turistialueiden lisäksi löytyy paljon rauhallisempiakin alueita :)

   Poista