lauantai 22. maaliskuuta 2014

Perjantai

Tänään yliopistolta lähtiessä kysäisin Iidalta, että aiotko kirjastolle huomenna. Iidan vastaus todisti missä jamassa me oikeasti ollaan: Öööm, en tiiä.. Mikä päivä tänään on?. Siinä vaiheessa, kun sosiaalinen media täyttyy It's friday, friday! -päivityksistä ja memeistä niin me kiireiset opiskelijat ei edes tiedosteta onko arki vai viikonloppu. Aamulla kotoa lähtiessäni hississä oleva nainen huokaisi, että onneksi pian alkaa viikonloppu. Mitä siihen voi todeta? Jes, lisää kello seiskan herätyksiä ja useita tunteja tietokoneen edessä.


Meillä on tämän lukukauden ensimmäinen esseen palautus maanantaina ja vedin ehkä henkilökohtaiset ennätykseni, sillä essee on valmistunut alle viikossa. Omasta mielestäni essee on jopa hyvä ja ehdin vielä viilata sitä viikonlopun ajan. Tosin, viimeksi kun hehkutin hyvin tekemääni esseetä, se johti lähes koko yliopisto-opiskelujeni päättymiseen. Että ehkä nyt vain olen hiljaa ja katson mitä tarkastajat toteavat. Mutta ainakin se on suht hyvällä mallilla ja tällä kertaa viimeistely ei (toivottavasti) jää aamuyölle asti.

Tänäaamuna sain myös vihdoinkin tehtyä oppariini liityvän ryhmähaastattelun ja mielestäni esille tuli hyviä pointteja. Olen stressannut tätä datan keräystä enemmän kuin itse tekstin kirjoittamista. Tajusin, että kun olen kirjoittanut opparia osio kerrallaan on sanoja kertynyt jo 8000 ja se tavoite on 12 000, joka tulee varmasti kevyesti täyteen. Nyt vielä pitäisi toteuttaa toinen haastattelu ensi viikolla ja siirtää nauhoituksen puhtaaksi kirjoittaminen innokkaalle kaverille. Ehkä tällaiselle erittäin individuaalisesta kulttuurista tulleelle suomalaiselle on vaikea käsittää, miten joku itse ehdottaa ja oikeasti haluaa auttaa minua naurettavan pienellä summalla litteroimaan audionauhat tekstiversioksi. Ei sillä, olen sitä mieltä, että tämä lentopallojoukkueemme puheenjohtaja on yksi mukavimmista ihmisistä, jonka olen tavannut koko elämäni aikana. Osaisipa itsekkin olla niin hyväsydäminen. Ehkä tällaiseen jatkuvaan auttamiseen voisi tähdätä tulevaisuudessa, kun omat pahimmat kiireet ovat väistyneet. Sillä tiedättehän, what goes around, comes around.

Nyt nukkumaan, aamulla odottaa kuntosali ja piiiitkä päivä koneen äärellä. Hyvää viikonloppua, nauttikaa minunkin puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti