keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ja seuraava asuinmaa on..


Kirjoitin tämän postauksen itse asiassa muutama päivä sitten, en vain halunnut julkaista ennen kuin asiat ovat virallisesti virallisia. Innostuin kuitenkin jo huutelemaan eilen asiaa Facebookissa, joten laitetaan tämä nyt tännekkin ja toivotaan, että soppari saapuu pian postissa!

Jokunen ehkä muistaa muutamia viikko sitten postauksen, jossa kerroin ajatuksia elämästä, tulevaisuudesta ja vapaudesta. Mainitsin postauksessa, että hain kiinnostavaa työpaikkaa Saksasta, koska minulla oli tässä elämän vaiheessa mahdollisuus hakea sitä. Noh, alle viikon päästä pikaisesti sutaistu hakemukseni oli huomattu ja sain sähköpostin, että minua haluttaisiin Skype-haastatella. Tätä ennen en oikein ollut edes kiinnostunut Saksassa asumisesta, kunhan nyt vain hain sitä työtä, koska kiinnosti. Ensimmäisen haastattelun jälkeen kiinnostus alkoi kuitenkin heräillä, mutta luottamus mahdollisuuksiini loppui sillä vastausta ei kuulunut yli viikkoon. Perjantai-iltapäivällä sain kuitenkin sähköpostin, jota en edes itse uskaltanut ensin lukea. Iida rohkeana luki sen vieressäni ja sanoi, että edellisen haastattelijan pomo haluaisi jutella kanssani ja oppia tuntemaan minut hieman paremmin. Toinen haastattelu meni miten meni, sillä säädimme Skype-yhteyden kanssa 45 minuuttia ennen kuin saimme pikaisen 20 minuutin puhelun puhuttua. Olin jotenkin niin stressaantunut huonosta yhteydestä, että haastattelusta jäi todella vähän mieleen. Muistan hänen kysyneen, että missä näen itseni kahden vuoden päästä. Vastasin hänen kysymykseensä, että "Asumassa Saksassa.". Saatoinpa jotain muutakin urasta, vastuusta ja asettumisesta höpistä. Kai tähän italialaiseen herraan iski hurjan hauska huumorini, sillä maanataina iltapäivällä saapui sähköposti, joka oli nimetty "Your offer of contract". Sillä kyseisellä hetkellä istuin keskustan Starbucksissa juomassa lohdutus-frappucinoa ja syömässä lohdutus-suklaamunia, sillä olin saanut ahdistavan paljon kritisoivaa palautetta oppariini. Jouduin oikeastaan aloittamaan yhden osan kokonaan alusta. Olin koko päivän ollut todella surkealla tuulella ja pidätellyt kyyneliä. Sähköpostista en ehtinyt paljoa nähdä, ennen kuin pillahdin itkuun. Uskon, että jengi on katsonut hieman vieroksuen, kun kahvilan nurkassa istuu tyttö, kädet suun edessä, naama itkuisena ja nauraa. En oikeastaan tiedä itkinkö vai nauroinko enemmän, mutta jos itkin, niin kyseessä oli vain todella onnellisia kyyneleitä.


Työstä voisin mainita sen verran, että kyseessä on hakusanamainontaa, jota tein vuoden verran työharjoittelussani Helsingissä. Kyseessä on kansainvälinen ja innovatiivinen yritys, joka kasvaa hurjaa vauhtia. Vaikka Saksaan, tarkemmin sanottuna Düsseldorfiin, muutto tuo elämääni paljon haasteita, kuten itselleni ihan vieraan kielen, olen ihan uskomattoman innoissani tästä kaikesta. Pää on täynnä ajatuksia, joista varmaan kirjoittelen tänne vielä tässä kahden kuukauden aikana ennent töiden alkua. Tulen hyödyntämään suomen kieltä, toimimaan pohjoismaisessa tiimissä ja työskentelemään kymmenien eri kansallisuuksien kanssa. 

Hassua miettiä, miten elämä on johdattanut minut tähän pisteeseen. Oli vuosi 2011 ja tapasin Turkissa suomalaisen Annen. Hänelle tuskailin työharjoittelupaikan puutetta ja hän ystävällisesti antoi vinkkejä ja lainasi tunnuksiaan ammattikorkeakoulun portaaliin, josta sitten loppujen lopuksi bongasin Helsingin harjoitteluni. En oikein edes tiennyt mitä työ on, mutta vuoden jälkeen olin oppinut ihan hurjasti. Nyt keväällä tamperelainen lukiokaverini linkkasi minulle erään sivuston ja ihmetteli, kun ei itsekkään ollut koskaan kuullut tästä korkeakouluopiskelijoille tarkoitetusta työpaikkasivustosta. Minä selailin sitä Suomen kesää silmällä pitäen ja mietin, että voisin ehkä hakea Helsinkiin töihin. Siinäpä sitten vilahti silmiini tämä työ Saksassa, pistin hakemuksen ja tässä minä nyt olen ihmettelemässä kuinka elämä taas kuljetti uuteen suuntaan. Jos en olisi tavannut Annea, en olisi ikinä edes tiennyt mitä on hakusanamainonta. Jos en olisi aloittanut FB-chattia kesätyökriiseistä Tampere-Marian kanssa niin en olisi koskaan nähnyt tätä työilmoitusta. Muutama suht pieni asia, jotka olisi helposti voineet vilahtaa ohi johtivat suureen elämänmuutokseen. Eikö elämä vaan ole niin uskomatonta ja arvaamatonta?


Olen useamman kerran miettinyt, että mitä blogilleni käy, sillä tämähän alkoi kun muutin ulkomaille. Nyt edessä on taas uusi maa, oikeastaan ihan uusi elämä ja blogi tietysti muuttuu. Itselleni muutos on tervetullutta, toivon myös, että blogini lukijat pysyvät siellä, vaikka maisemat muuttuvat. Eipä mulla sitten muuta, kaksi kuukautta ja Saksassa (toivottavasti) ollaan! En olisi vielä reilu kuukausi sitten uskonut sanovani noita sanoja.

Kuvat 1 2 3

8 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia, onneksi olkoon! Asioilla on kylla yleensa tapana jarjestya parhain pain ja mina ainakin innolla luen kuulumisiasi Saksasta! Reilun 24h vietin Dusseldorfissa kesalla ja se vaikutti todella kivalta kaupungilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista, Laura! Itse olen niin tuhottoman innoissani työstä, kaupungista ja koko maasta! En olisi ikinä uskonut, että elämäni ohjaa minut seuraavaksi Saksaan.

   Poista
 2. JEEEE! Mahtavia uutisia! Ihanaa, Saksaan :). ONNEKSI OLKOON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmu paljon, Teea! Kyllä, JEEE, Saksaan!! :)

   Poista
 3. Jee ihan huippua! Onnea valtavasti uudesta työpaikasta ja elämänmuutoksesta! Se on tosiaan hassua, miten pienikin asia elämässä voi saada aikaan suuria muutoksia tulevaisuudessa. Kiva, että oon saanut osaltani olla vaikuttamassa siihen, että sinä menet eteenpäin nyt sitä tietä mikä tuntuu tällä hetkellä just parhaimmalta ja oikealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne onnitteluista sekä suuriin muutoksiin vaikuttamisesta! Välillä sitä aina vain pysähtyy kummastelemaan, että miten niin pienetkin asiat vaikuttavat niin suuresti.

   Poista
 4. Ihana maa, ihana kaupunki! :) Kerrotko tännekin tuon maagisen korkeakouluopiskelijoille tarkoitetun työpaikkanettisivun mistä löysit töitä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tottakai kerron :D voi olla monelle tuttu, mutta minulle ja ystävälleni ihan uusi! http://www.aarresaari.net

   Poista