sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset päivät Saksassa

Istun tällä hetkellä uuden huoneeni lattialla laatikoiden ja laukkujen keskellä. Tyttö, jolta ostan hänen huonekalunsa toi minulle eilen pienen lipaston sekä vaaterekin, jotka olen jo täyttänyt tavaroillani. Hänen pitäisi saapua muutaman huonekalun kanssa tunnin sisällä, jonka jälkeen kuljetamme sängyn palasina ostoskärryllä, kun emme saaneet ketään kuljettamaan niitä autolla. Välimatka pitäisi olla lyhyt, joten ehkä selviämme!

Saavuin perjantaina ajallaan Düsseldorfiin ja juna-asemalla minua oli vastassa asunnosta pois muuttava tyttö. Samana päivänä kävimme vielä kiertämässä keskustassa, vanhassa kaupungissa ja kurkkaamassa miltä Reinin ranta näytti. Loppumattomat terassit, ihmispaljous, iloisuus ja ihmisten aktiivisuus loivat kaupungista heti todella positiivisen kuvan. Oli mukavaa nähdä, että ihmiset todella istuvat ulkona terasseilla sosialisoimassa.


Lauantaina suuntasin kartan avulla keskustaan, jonne kävelee asunnolta noin 15-20 minuuttia. Yritin etsiä huoneeseeni sisustusjuttuja, mutta luovutin väsyneenä muutaman tunnin jälkeen. Illalla menimme Reinin varrelle piknikille kämppisten kanssa viettämään lähtevän tytön läksäreitä ja siitä suuntasimme vielä juomaan yhden pienen lasillisen Düsseldorfilaista olutta. Eilen piknikillä oli useampiakin saksalaisia ja olin positiivisesti yllättynyt kuinka kaikki käskystä puhuivat heti englantia. Turkissa asuessani muistan kielen todella nopeasti kääntyneen takaisin heidän omaan kieleensä, toisin kuin nyt, kun kaikki oikeasti jatkoivat keskustelua kohteliaasti kielellä, jota kaikki ymmärsivät.

Tänä aamuna tyttö muutti huoneestaan pois ja minä siirryin olkkarin sohvalta uuteen huoneeseeni. Odotin todella paljon, että pääsisin purkamaan laukut ja laatikot sekä siirtymään nukkumaan sänkyyn. Nyt odotan vielä, että saisin toisen laatikoston ja sängyn, jolloin huoneestani alkaisi oikeasti muodostua elettävä. Puhuimme juuri kämppikseni kanssa mahdollisesta IKEA visiitistä tällä viikolla, jolloin voisin ostaa itselleni myös tarvittavia asioita. Lauantaisin täällä on myös kirppari, jossa ihmiset myyvät mm. huonekaluja ja pyöriä. Ajattelin käydä siellä ensi viikolla katsomassa tarjontaa ja rakentaa huonettani sitä mukaa, kun huonekaluja ja muita juttuja löytyy. Ajatuksena olisi myös eteisen lisäksi maalata minun huoneestani tuo kummallinen vaaleanpunainen seinä pois.


Tällä hetkellä fiilis on tosi hyvä. Kämppä on todella kiva ja niin myös kämppiksetkin. Puhuimme juuri aamulla siitä, kuinka jokaisella on oma rauha sillä huoneidemme välissä on aina joku toinen huone, esim. olkkari, keittiö tai kylppäri. Tämä tekee huoneista todella hiljaisia ja meillä kaikilla on oma rauhamme. Asunnossa on myös kiva parveke ja kämpän siisteystaso on mielestäni todella kohdillaan. Sijainti on sopiva työtä, keskustaa ja julkista liikennettä ajatellen. Olen todella innoissani kaikesta tulevasta. Mielenkiinnolla odotan ensimmäistä työpäivää huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti