sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

No mitäs oot tykännyt Saksasta?

Nyt parin viikon jälkeen oon kuullut ton kysymyksen aika usein. Aiempien kokemuksieni vuoksi osaankin verrata elämää täällä vaikka Briteissä tai Turkissa asumiseen. Ja onnekseni voin todeta kysyjille nauttivani ainakin Düsseldorfista ehkä enemmän kuin mistään muusta kaupungista pitkään aikaan. En oikein osaa kuvailla miksi minulla on täällä niin hyvä olla, mutta oloni on jotenkin kotoisa. Hauskintahan tässä on se, että suljin tietoisesti Saksan mahdollisista asuinmaistani jo kauan sitten. Onneksi harkinnan jälkeen hain tätä työtä ja onneksi sitten myös sain sen.


Jos nyt miettii niin en ole kamalasti ollut itse saksalaisten kanssa. Trivagolla olen tutustunut ainakin yhteen todella kivaan saksalaiseen, mutta työntelijöiden ollessa pääsääntöisesti muista maista, on saksalaistuttujen määrä jäänyt minimiin. Myös saksalaiset kämppikseni ovat todella mukavia ja olen viettänyt kahdessa viikossa enemmän aikaa heidän kanssaan kuin varmaan koskaan ennen kenenkään muun kämppiksen kanssa. Perjantaina tulin Ikeasta toisen kämppiksen kanssa supernälkäisinä ja kotona odotti toisen kämppiksen tekemä herkullinen kasvispaistos. En siis enää jaa vain vuokraa kanssa-asujieni kanssa, vaan myös juttelemme paljon, syömme yhdessä ja tutustumme toisiimme.

Myös tämä viikonloppu nostattaa tämän hetken fiiliksiä todella paljon. Olin sopinut tapaavani yhden britin lauantaina ja suunnitelmaamme selventääksemme lähetin hänelle viestin perjataina iltakymmenen jälkeen. Hän vastasi, ettei osaa vielä sanoa ja olisin myös tervetullut lähtemään hänen kavereiden kanssa juhlimaan. He olivat juuri lopettamassa yhden britin läksiäisillallista ja sovin tapaavani heidän vanhassa kaupungissa. Olen todella iloinen, että lähdin sillä ilta oli jostain syystä yksi parhaimmista varmaan koko tänä vuonna. Vietin myös lauantain heidän seurassaan juoden olutta ja katsellen futista ja leffaa. Päätän tämän viikon ihanasti tunnin spinningiin, saunaan, vihdoinkin koottuihin Ikea-kalusteisiin, siistiin huoneeseen ja pian nautittavaan illalliseen brittiseurassa. Törmäsinpä kuntosalin saunassa suomalaiseen trivagolaiseenkin!

Että kiitos kysymästä, oon tykänny Saksasta ihan kamalasti! Töissä on kivaa, uudet ihmiset ovat kivoja ja vaikka olenkin korkannut viinipullon tällä viikolla yhtä montaa kertaa kuin olen kävellyt kuntosalin ovesta sisään niin koen elämäni vihdoinkin olevan jonkinlaisessa tasapainossa. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä juuri siltä, että elämä on siellä sinulla balanssissa! Ja kun vastaa elämän tarjoamille tilaisuuksille useammin kyllä kuin ei, saa paljon tuollaisia hienoja kokemuksia kuin sinulla siellä nyt :)

    VastaaPoista