tiistai 1. heinäkuuta 2014

Jumppakokemuksia muilta mailta

Viimeisten vuosien ajalta on kertynyt kuntosali kokemusta jo neljästä maasta. Nykyisellä kuntosalillani vedetään tosissaan spinningiä niin, että toppi kuivana on turha lähteä salista. Tänään koinkin elämäni rankimman 50 minuutin tunnin, jonka lopussa olin ihan hajalla. Samaa taisin todeta sunnuntaina. Turkissa taas kalliilla ja tyylikkäällä salilla puolet jengistä käveli kesken tunnin ulos salista ja ohjaaja ei tainnut tietää sanaa rytmitaju. Suomessa salin edessä hyppii motivoivia ja pirtsakoita pimuja, kun taas salillani Skotlannissa taisin nähdä enemmän miespuolisia ryhmäliikunnan ohjaajia. 


Tänään astelin väsyneenä ja nuutuneena tunnin spinningiin. Ah, viimeinen pyörä jäljellä suoraa ohjaajaa vastapäätä! Hän tuli kysymään, että olenko koskaan aiemmin ollut polkemassa ja lupasi puhua minulle englantia tunnin läpi. Noin neljänkympin hujakoilla oleva pirtsakka ja elehtivä miesohjaaja istahti pyöränsä päälle ja totesi vielä, että koittaa kääntää minulle kaiken tarpeellisen. Hän neuvoi, että jos en ymmärrä jotain, voin vain seurata mitä hän tekee. Seuraavaksi hän elehti, miten ottaa paita pois. Hehe. Hetken kesti tajuta, että tämä mies taisikin olla aika vitsiniekka. Noin puolivälissä tuntia hän ohjeisti minua englanniksi, että nyt tulee toinen 14 minuutin ylämäki, sitten 5 minuutin spurttibiisi, sitten 8 minuutin ylämäki, sitten 37 minuutin sprintti ja sitten.. Ahaa, toinen vitsi!

Loppujen lopuksi tunti taisi mennä enemmän englanniksi kuin saksaksi. Pyöräni sijainnin vuoksi olinkin koko ajan ohjaajan silmätikkuna ja hän totesi, että ei hätää jos en muista kääntää pyörän vastusta kovemmalle ylämäen kasvaessa. Hän kyllä muistaa. Hänen tsemppauksen ja valvovan silmän alla tuli vedettyä koko tunti ihan täysillä ja 50 minuutin jälkeen olin päästä varpaisiin asti litimärkä. Pyöräni vieressä löytyi jopa pienet lammikot. Kurjan oloinen ja väsynyt päivä muuttui miljoona kertaa paremmaksi ja rentouttavan saunan jälkeen olo oli kuin uudesti syntyneellä. Tästä on hyvä jatkaa hyvin taas käyntiin lähtenyttä urheiluinnostusta. Huomenna sitten seiskaksi salille suomalaisen trivagolaisen kanssa kuntopiirin parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti