lauantai 23. elokuuta 2014

Askel onnellisempaan elämään

Aloitimme Annan kanssa alkuviikosta uuden tavan, jossa kumpikin kertoo viisi syytä olla onnellinen sillä hetkellä. En muista mistä idea lähti, kai jostain lukemastani 23 onnellisempaan elämään -artikkelista. Vaikkei elämäni ole tällä hetkellä muuta kuin hyvä, huomaan kuitenkin usein keskittyväni enemmän niihin epäkohtiin, usein jopa ihan naurettavan pieniin sellaisiin; taas sataa, kaapissa ei oo ruokaa, takareidet kipeät eilisestä treenistä ja sitä rataa. 


Siirsin tietoisesti valittaja-Jennin syrjään ja aloin etsimään ilon aiheita. Huomasin, ettei tarvitse voittaa lotossa, saada ylennystä, olla raskaana tai mennä naimisiin Ruotsin prinssin kanssa ollakseen onnellinen. Ja mitä sitten jos sataa, tai kaupassa ei ollut rahkaa? Ensimmäisenä aamuna listasin jopa kymmenen eri asiaa. Toisena päivänä taas mielessä pyöri enemmän valittamisen aiheita, mutta kun tietoisesti lähdin hakemaan niitä päivän positiivisia juttuja, ne kurjat siirtyivät taka-alalle. Mistä minä sitten olin onnellinen? Uusista pehmeistä tyynyistä, trivagon reissulle tilaamastani juhlamekosta, uudesta käytettynä ostetusta pyörästäni, beach volleysta työporukalla, perjantaista, edellisen illan mahtavasta lenkistä, pitkistä yöunista. Oli piristävää huomata miten paljon ihania, positiivisia, kannustavia ja energiaa tuovia asioita arjestakin voi löytää. Tämä oli todellakin iso askel positiivisempaan ajatteluun!

Mistä sinä olet tänään onnellinen?

4 kommenttia:

 1. Juurikin näin, mahtava postaus! Näin aamusta ei ole vielä kummempaa ehtinyt tapahtua, mutta olen onnellinen hyvästä aamupalapannarista, siitä ettei ulkona sada, suklaatryffeli-raakakakusta joka odottelee iltapäiväisiä vieraita jääkaapissa, viikonlopusta sekä siitä että pääsen kohta salille vähän elvyttämään kesällä levänneitä lihaksiani.

  Muikeaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ihanaa ystävien ja raakasuklaakakun täyteistä viikonloppua sulle :)

  VastaaPoista
 3. Vastaus kysymykseesi tulee hieman myöhässä, koska postauksen julkaisuhetkenä olin onnellisena Lontoossa ilman tietokonetta. :D Nyt kahlailen sitten näitä yli kolmeasataa sillä välillä tullutta postausta. x) Mutta juuri tänään minä olen onnellinen siitä, että on lauantai ja minulla on vapaapäivä - voi olla yöpaidassa vaikka koko päivän jos tykkää, lukea kirjaa, katsoa mieluisia sarjoja, syödä hyvin ja vain olla. :) Mahdollisesti kyllä lähden uutta tietokonetta katsomaan, mutta siihen kukaan ei pakota. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kovin tutulta, pienet arkiset (etenkin viikonloppuiset!) asiat ovat ihania :)

   Poista