torstai 7. elokuuta 2014

Yllättävät vastoinkäymiset ulkomailla

Ulkomailla asuminen sekä reissaaminen on jännää ja arkisessakin elämässä kokee paljon arvaamattomia ja yllättäviä hetkiä, joita on mukava muistella sitten vanhana. Mutta entä ne yllättävät vastoinkäymiset? Passista irtoaa kuvasivu reissussa, jalka murtuu, hammas hajoaa, matkatavarat varastetaan. Näinä hetkinä saattaa koti-ikävä helposti hiipiä mieleen ja ainut toivomus mielessä on olla tutussa ja turvallisessa ympäristössä, jossa asiat hoituisivat hetkessä. Tai ainakin tietäisit miten hoitaa nämä vastoinkäymiset, etenkin vielä omalla kielellä. Eilen kohtasin taas vastoinkäymisen, joka illalla nukkumaan mennessä nostatti hieman kyyneleitä silmiin. Olisinpa Suomessa, homma olisi jo hoidossa! 


Menimme työporukalla pelaamaan beach volleytä, kuten joka keskiviikko. Jes, uusia tuttuja, mahtava peli ja pisteenkin vielä teimme! Kesken tuuletustani joku pamahtaa kovaa pääni vasemmalle puolelle. Hetken humisee ja sitten tajuan, että kunnossa ollaan. Joku potkaisi pallon päähäni. Ei se mitään, peli jatkuu. Mutta hei, hajosiko minulta hammas? Muutaman kirosanan saattelemana hävisin kentältä pukkariin, jossa seisoin kädet täristen suuni edessä pohtimassa, että uskallanko edes katsoa. Ikävältä se ainakin tuntuu. Katson ja nään, että purukalusto on paikallaan, mutta etuhampaani reuna on todella terävä, eli pieni pala siitä on irronnut. Ensimmäinen ajatus pukkariin juostessani oli, että kai vakuutukseni on kunnossa. Seuraava ajatus on, että minne edes menisin, jos hammas on hajonnut. Kenelle soittaisin? 

Onnekseni asun terveydenhuollon luvatussa maassa ja vaikka tukiverkostoni on täällä tavallaan pieni, saa työkavereilta apua moneen asiaan. Tänä aamuna ensimmäisenä norjalainen vinkkasi hammaslääkärin, jossa puhuttaisiin englantia. Onnekseni pääsen jo huomenna viilailemaan hammastani kuntoon. Eli tällä kertaa loppu hyvin kaikki hyvin, mutta entä jos olisi käynyt huonommin? Elämä on todella arvaamatonta, niin hyvässä kuin huonossa. Ulkomailla asuessa olen vain huomannut, että pienikin asia, kuten odottamaton ongelma hampaan kanssa (kuten viime syksynäkin Aberdeenissä) tuntuu yhtäkkiä todella isolta ja haastavalta. Kärpäsestä ei tule pelkästään oman pään sisällä väännettyä härkästä, vaan se on oikeasti sitä. Miten toimia, minne mennä, kenelle soitan, puhuvatko he englantia, kuka maksaa, mikä vakuutus.. Nämä kokemukset kasvattavat ja vahvistavat, mutta mielelläni pitäisin hampaani!

2 kommenttia:

  1. Voin niin samaistua käytyäni juuri Japanin sairaalat läpi... Mutta tuosta hampaasta vielä, saatan nyt olla vähän myöhässä, mutta viilaamisen sijaan / lisäksi kannattaa pyytää hammaslääkäriä täyttämään se irronneen palan jättämä koko paikka-aineella. Lopputulos näyttää yleensä paremmalta kuin viilauksen jäljiltä ja hampaasta ei niin helposti irtoa lisää paloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo viilauttaa sen, mutta hyvä tietää jos uudelleen päädyn samaan tilanteeseen, kiitos! :)

      Poista