torstai 2. lokakuuta 2014

Minilomalle Berliiniin

Jotenkin välillä unohtuu miten keskellä Eurooppaa nykyään asunkaan. Takana on jo 3,5 kuukautta Düsseldorfissa ja en ole reissannut Hollannin rajaa ja Kölniä pidemmälle. Olikin siis jo aika varata miniloma toiselle reunalle Saksaa ja mikä tietenkään parempaa kuin toteuttaa tuo viikonloppureissu serkkujen kesken! Kaarina on ahkerasti ravannut minun luonani niin Briteissä kuin Turkissakin, minä taas kävin moikkaamassa häntä 1,5 vuotta sitten Tukholmassa. Se reissu oli ihan huikea, tästä tulee varmasti vielä parempi!

Varasin tänään aamulla meille 7,5 tunnin bussimatkat ja hostellimajoituksen Berliiniin kahden viikon päähän. Lähdettiin ihan niin budjetti- ja reissaajalinjalle, että valitsimme makuusalin kahden hengen huoneen sijaan. Jaetut huoneet eivät pelkästään ole älyttömän halpa vaihtoehto, vaan niissä saattaa kohdata myös mielenkiintoisia uusia tuttuja ympäri maailmaa. En itse ole erikoisemmin hotelliluksuksen perään, sillä etenkin näin lyhyellä reissulla siellä saattaa aamuyöllä käydä nukkumassa muutaman tunnin. Kunhan vain on lukkoon menevä lokero ja jonkin sortin punkka!


Blogien, artikkelien ja kertomusten perusteella Berliini on mahtava. Itse odotan urbaania kaupunkia, suuria sunnuntaikirppiksiä, hyvää ruokaa.. Olen myös kuullut ja tänään lukenut, että Berliini on brunssien taivas! Ja jos tanssijalkaa vipattaa lauantai-iltana, uskon että Berliinin yökerhot eivät jätä meitä kylmäksi. Berliinissä asunut työkaverini jakoikin minulle jo paljon vinkkejä; mistä parhaat burgerit, missä hieno kattoterassi, missä halvat koktailit ja miten pääsee minnekkin. Mietin myös, että vaikka Berliinin julkinen liikenne onkin hyvä, mitä jos taas vuokraisimme pyörät, kuten silloin Stokiksessa. Se oli todellakin yksi sen reissun parhaimpia ideoita!

Vaikka olenkin saanut jo jotain vinkkejä entiseltä paikalliselta, niin olisi kiva kuulla jos teillä olisi jotain hyviä matkatärppejä! 

4 kommenttia:

 1. Ui jee! Mullakin on Berliini aika ylhäällä mun to-do-listalla, kun oon jotenkin onnistunut välttämään siellä käymisen vaikka ehdin Saksassa asua 2 vuotta ja yhden vielä puoliksi siihen päälle :D Ei siis valitettavasti ole vinkkejä antaa, mutta varmasti hieno reissu tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt olisi sitten korkea aika sunkin suunnata Berliiniin! Hirmuisesti sitä tosiaan tunnutaan kehuvan :)

   Poista
 2. Vinkkejä ei antaa Berliinin nähtävyyksistä, mutta toivotan serkuksille hulvatonta reissua ;)

  VastaaPoista