keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Mitä tänne Saksaan kuuluu?

Takana on jo 4,5 kuukautta Saksassa ja tänne kuuluu hyvää. Aluksi kaikki oli turhan ihanaa, sitten käytiin pohjalla ja nyt eletään aika arkisen mukavaa elämää. Tuleva marraskuu on itse asiassa ensimmäinen kuukausi, jolloin luonani ei käy vieraita Suomesta. Vaikka vieraat ovatkin ihan mahtava asia, jotenkin tuntuu kivalta elää pelkästään tätä omaa arkista elämää hetki. Sitten voikin hyvin mielin suunnata Suomeen katselemaan lisää niitä tuttuja, rakkaita naamoja.

Elämä pyörii vahvasti työn, urheilun, suomalaisen Annan ja satunnaisen trivago-sosiaalisoinnin ympärillä. Olen tietysti tutustunut todella moneen ihmiseen töistä, mutta jotenkin töiden ulkopuolella heidän kanssa tulee harvemmin vietettyä aikaa. Paitsi tietysti Annan. Tänne on saapunut myös syksy, vihdoinkin. Vettä tulee, illat ovat pilkkopimeitä, aamut kirpakoita ja ihmiset tuijottelee, kun kävelen nilkat paljaina kesätossuilla. Pian pitäisi alkaa joulumarkkinat, joita aikalailla odottelenkin; jouluvaloja, glühweiniä, musiikkia.. Lukemani ja kuulemani perusteella Düsseldorfin joulumarkkinat ovat jopa aika tunnetut!


Tämän hetkisten tunnelmien perusteella tuntuu, että voisin pysyä Saksassa ja trivagolla vaikka toisenkin vuoden, jos sellaista mahdollisuutta tarjotaan. Vaikka kaipaan välillä ihan hurjasti lomailuun ja jossain määrin opiskeluun liittyvää vapautta, tuntuu työskentely tällä hetkellä järkevimmältä vaihtoehdolta. Suomen mediakin vähän väliä muistuttelee siellä vallitsevasta työllisyystilanteesta, joten jos töitäni saan jatkaa ensi kesää pidempään, olisi mielestäni tyhmää jättää mahdollisuus käyttämättä. Tietysti myös maisteritutkinto kutkuttelee mielessä. Heitin itselleni ajatuksen siitä, että saisin sen pakettiin ennen kuin olen 30-vuotias, eli aikaa on vielä muutamia vuosia. Maisteritutkinnon haluaisin mahdollisesti suorittaa Suomessa koulutuksen tason, kielen ja sen opiskelijaelämäkokemuksen vuoksi. Mutta koska olen tälläinen tuuliviiri niin en halua ajatella asioita liian pitkälle. Huomaan aina löytäväni itseni jostain ja koska se on toiminut tähänkin asti näin hyvin, antaa tuulen kuljettaa.

6 kommenttia:

 1. Tasan kuukausi niin meilläpäin ainakin alkaa joulumarkkinat! Ei millään malttaisi odottaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse suuntaan myös Itävaltaan joulukuun alussa, että kiva nähdä myös Innsbruckin joulumarkkinat! Itselläni tämä on ensimmäinen vuosi, kun pääsen ns. aidoille joulumarkkinoille, jeee!

   Poista
 2. Vaikka mä en jouluihmisiä olekaan, ja mua suorastaan ottaa päähän kun kahta kuukautta aikaisemmin alkaa joka tuutista tursuta sitä joulukrääsää ja lauluja ja äh ne mainitut jouluvalot, odotan myöskin innolla joulumarkkinoita. Viime vuonna käväisin vain pikaisesti Heidelbergin joulumarkkinoilla, tänä vuonna ajattelin ehtiä pidemmän kaavan kautta :) Glühwein <3

  Turha kai niitä suunnitelmia onkaan kovin tarkkaan ruveta tekemään, asiat muuttuu. Mitäs maisterikoulutusta oot harkinnut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ei-jouluihminen fiilistelee joulumarkkinoita, niin pakkohan niiden sitten todella on olla hyvä kokemus! Ja Heidelbergissä, vau! Oon kuullut siitä kaupungista vain hyviä juttuja :)

   Oon miettinyt markkinoinnin maisteria, sillä mulla tosiaan on se markkinoinnin BA (Hons)-tutkinto ja tällä hetkellä työskentelen myös markkinoinnin parissa :)

   Poista
  2. Heidelberg on ihana :) Düsseldorfissa en oo käynyt koskaan, niin siitä en osaa sanoa. Mutta Nürnbergissä oli myös kivat joulumarkkinat!

   Jos päädyt Suomeen jatkamaan opiskeluja, mikä kaupunki olis ykkösvaihtoehtona?

   Poista
  3. Ajatuksena olis hakea Tampereelle ainakin, mahdollisesti myös Helsinkiin jos päätän tulla Suomeen. Tampereelle pääsy ois huomattavasti todennäköisempää, sillä valmistuin hyvillä papereilla Skotlannista ja Tampereelle juuri niillä on ymmärrykseni mukaan suuri vaikutus :)

   Poista