lauantai 25. lokakuuta 2014

Proteiiniset kikherneletut ja suklaa-avokadomousse

Kuluneen viikon aikana kokeilukeittiössäni ovat paistuneet letut ja pölissyt kikhernejauho. Jauhosta olin lukenut aiemminkin, mutta nyt vihdoinkin sain aikaiseksi testata lettujen tekoa. Makeiden kikhernelettujen päälle surautin vielä monen kehumaa suklaa-avokadomoussea. Mmmmm.... 


Kikherneletuthan voi tehdä myös ilman kananmunia ja veteen, jolloin ne ovat gluteenittomuuden lisäksi myös munattomia ja maidottomia. Itse halusin laittaa lettuihini myös proteiiniajauhetta ja makeutta, joten lisäsin kananmunan pitämään paistokset koossa. Taikinan tein joka kerta hatusta heittäen ja ilman mittoja, mutta aina sain aikaiseksi noin 5 keskikokoista lettua. Tässä arvioivat mitat makeisiin proteiini-kikhernelettuihin:

2-3 dl nestettä (vettä, maitoa, kauramaitoa, tms)
1 kananmuna
2-3 rkl heraproteiinia (vanilja toimi tosi hyvin)
2-4 rkl kikhernejauhoa
Ripaus suolaa
Makeutusta steviasta, sokerista, hunajasta
Mausteita, kuten kaardemummaa

Lisää proteiinijauheen ja kikhernejauhon määrät itseäsi miellyttävässä suhteessa. Sekoita kaikki aineet sekaisin niin, että taikina jää vielä yllättävän veteläksi, kuten esim muurinpohjalettujen takina. Taikina maistuu hieman hassulta kikhernejauhosta johtuen, mutta omasta mielestäni maku hävisi paistettaessa. Paista letut pannulla haluamasi öljyn kanssa.

Suklaa-avokadomoussen yhdelle henkilölle tein puolikkaasta avokadosta, sokeroimattomasta kaakaojauheesta ja makeuttajasta, kuten hunajasta tai steviasta. Survaisin kaikki aineet sekaisin ja lisäsin kaakaota ja makeutusta tarpeen tullen. Mielestäni maistuu ihan lapsuudesta tutulle suklaiselle Jacky makupalalle!


Kuvat on muuten napsittu uudella Sonyn Xperia Z3:lla, jonka kameran käyttöön täytyy selkeästi tutustua lisää. Toimintoja on todella paljon!

2 kommenttia:

  1. Nam! Ihanan näköistä ja varmaan makukin nautinnollinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muutaman harjoituskerran jälkeen maku oli todellakin kohdillaan!

      Poista