torstai 9. lokakuuta 2014

Reissusuunnittelua

Kyllä minä tiedän missä olemme, olen nähnyt tämän kadun aiemminkin. Näin toteaa isäni usein reissuillamme, vaikkei hän ole koko kaupungissa käynytkään. Hänellä on hauska tapa tutustua aina matkakohteisiin Google-karttojen Street view -toiminnon avulla. Myös tiettyyn kohteeseen autoillessa hän osaa kartat ja reitit ulkoa, kun itse pyörittelen paniikissa puhelimeni navigaattoria. Joka tietysti on jumittunut jonnekkin vieressä olevan järven päälle, eikä tajua että liikumme...

Isäni kuuluu siis niihin järjestelmällisiin matkailijoihin, jotka suunnittelevat, tutustuvat ja harvoin eksyvät. Uskon oppineeni isältäni paljon ja kuuluvani ainakin osittain samaan matkajärjestelmällisyyskastiin. Uuteen kohteeseen, etenkin yksin, matkustaessa tulostelen karttoja, nappailen kuvakaappauksia puhelimeeni, katson lentokenttäbussit, tutustun reittiin paikasta A paikkaan B. Välillä on kyllä tullut hypättyä bussista kesken matkan pois huomattuani tutun kuuloisen kadun nimen. Samaisella, aika heikosti suunnitellulla, Sisilian reissulla talutettiin myös pyöriä 2 tuntia ylämäkeen vuoriston läpi, kun tämä neiti oli tutustunut sijaintiin vain matkan pituuden, ei mäen jyrkkyyden perusteella.

Eilen illalla huomasin taas innostuvani matkasuunnitellusta. Berliinin minimatkan varaamisen jälkeen olen hieman katsellut ja lueskellut, pääasiassa hyvistä aamupaloista ja brunsseista. Eilen sain Annalta Saksan Lonely planet -kirjan lainaan ja aloin oikein kunnolla selaamaan. Vain tuntia myöhemmin huomasin tuntevani Berliinin monta kertaa paremmin. Varasin lauantaiaamuksi jonkun aamupalabuffetin, joka sattuu olemaan jopa 30 minuutin (plus vartin eksymisen) pyöräilyn päässä. Ja katsoin myös, että mistä saadaan fillarit vuokrattua päiväksi, sillä niillä saamme aivan varmasti parhaiten kierreltyä Spree-joen molempia puolia. Uskon matkakumppanini, joka lähtee reissuihimme aina astetta rennommalla asenteella, hieman säikähtävän muistiinpanojani. Mutta toisaalta, hän kyllä totesi, että antaa minun suunnitella ja seuraa mielellään perässä. Saksassa matkustamista helpottaa tietysti puhelimessani oleva nettiyhteys, josta ei usein ulkomaanreissuilla pääse nauttimaan.


Suunnittelematon lomailu on välillä myös ihanaa. Nyt kuitenkin jotenkin haluan saada mahdollisimman paljon irti tuosta paljon puhutusta, hehkutetusta ja odotuksia asettavasta kaupungista. Vielä kun jaksaisi hieman reilun viikon odottaa!

Ps. Berliinivinkkejä otetaan vieläkin todella innolla vastaan! :)

2 kommenttia:

  1. Walking tour on must to Berliinissä.
    http://www.berlinwalks.de/public/

    VastaaPoista