maanantai 20. lokakuuta 2014

Viikonloppu Berliinissä: Lauantai

Kun Deutsche Bahn ilmoitti perjantaina junalakostaan, kiitimme me valintaamme matkustaa bussilla, vaikka istumista linja-autossa Düsseldorfista Berliiniin kertyikin 8 tuntia suuntaansa. Yöllä yhden aikaan löysimme tiemme yllättävän syrjässä olevalta bussiasemalta lähimmälle rautatieasemalle ja ehdimme ottaa junan hostellin lähelle ennen lakon alkamista. Myöhäinen saapumisaika, puhelimesta loppunut akku ja vanha varapuhelimeni epävarma herätyskello takasivat pommiin nukkumisen. Minä panikoin, serkku otti hieman chillimmin. Ehdimme kuitenkin saada itsemme valmiiksi, juostua pankkiautomaatille, vuokrattua fillarit ja vielä poljettua näyttävää 89 metriä leveää Karl-Marx Alleeta varaamaani brunssipaikkaan melkein ajoissa. Istuimme väsyneinä pöydän ääreen nauttimaan alppityylisestä aamupalasta. Taisimme molemmat tykätä eniten Schneeweiss -ravintolan pretzeleistä, jälkkäreistä, pienissä purkeissa tarjotuista salaateista ja rauhallisesta tunnelmasta. 


Syötyämme selailimme hieman karttaa ja Saksan Lonely Planet -opasta ja päätimme suunnata seuraavaksi Berliinin muurille. Koko viikonlopun muutenkin menimme aika fiilispohjalta ja pysähdyksiemme aikana päätimme minne suuntaan lähdemme seuraavaksi. Muuri osoittautui mahtavaksi kuvauspaikaksi, vaikkakin meitä turisteja kuhisi kapealla jalkakäytävällä paljon. Tästä oli hyvä jatkaa Kreuzbergin alueelle. Sattumalta huomasimme kauppahallin, joka oli ehkä yksi reissuni henkilökohtaisia suosikkeietappeja. Sisällä aukesi tunnelmallinen halli täynnä erilaisia herkkuja tapaksesta raakakakkuihin, joita ihmiset nauttivat hallin keskellä olevien pöytien ääressä. Mies myi vihanneksiä nukkuva lapsi selkärepussaan ja nenässä sekoittui useita erilaisia tuoksuja. Kaarina osti tuoreen omena-minttu jääteen, jossa maistui ihana omatekoinen omenamehu. Huomasimme vanhan passikuva-automaatin ja kävimme nappaamassa muutamat kuvat vain parilla eurolla. Tästä matka jatkui takaisin kadulle, läheiseen kahvilaan. Sen jälkeen pyöräilimme ympäriinsä, ihailimme nopeasti vaihtuvia maisemia. Kaupunginosat olivat jotenkin niin erilaiset, itse pidin etenkin Kreuzbergistä, jonka kaduilla oli pieniä, tunnelmallisia kahviloita värikkäine kalusteineen sekä second hand -myymälöitä täynnä aarteita. Keskustassa haahuillessamme ja välillä karttaa lukiessa ylitimme pieniä siltoja, näimme mm. Berliner Domin, Reichstagin, Holocaust Memorialin ja televisiotornin. Auringon paistaessa ja hiusten hulmutessa mieleeni vilahti ajatus, että en yhtään ihmettele kuinka moni ihminen rakastuu Berliiniin. Sillä niin taisimme tehdä mekin.


Seuraavassa postauksessa kerron meidän sunnuntaistamme, joka ei ollut ihan yhtä pitkä päivä. Kamerassani on lähemmäs 500 kuvaa koko reissusta, joten postaukseni hipaisevat vain pintaa ja kertovat omasta mielestäni parhaat kohdat reissusta. Jos jollain tulee kysyttävää Berliinistä, voin  yrittää 1,5 päivän kokemuksellani antaa vinkkejä :) tärkein vinkki kuitenkin on: Mene Berliiniin, se on upea!

2 kommenttia: