tiistai 18. marraskuuta 2014

Keväällä Kaakkois-Aasiaan

Aamulla lähtiessäni oli aikomukseni suunnata töiden jälkeen spinningiin. Iltapäivän edetessä spinning-into kuitenkin laski ja ehdotin Annalle reppureissun suunnittelua toimistolla urheilun sijaan. Istuimme Bangkokiksi nimettyyn pieneen neuvotteluhuoneeseen ja aloimme katsella lentoja. Tuntia myöhemmin poistuimme Bangkokista ilosta hyppien kädessämme lento Bangkokiin ja takaisin! Onhan tätä suunniteltu ja asiasta paljon puhuttu, mutta nyt vihdoinkin se on varmaa. Lennämme (perjantaina) 13. maaliskuuta Bangkokiin, josta jatkamme matkaa maitse Kambodžaan. Meillä on aikaa reissussa hieman yli 3 viikkoa, joten emmeköhän me ehdi nähdä Kambodžan lisäksi myös Thaimaan rantoja. Sekä itse Bangkokin! Sillä vaikka Anna onkin siellä jo muutamaan otteeseen käynyt, niin minulle Thaimaa on täysin uusi kohde. Ainut minulle tuttu maa Kaakkois-Aasiassa on Vietnam, josta voit lukea juttuja kyseisen tunnisteen alta (eli täältä).


Vuodenvaihteen jälkeen voi sitten pikkuhiljaa alkaa stressaamaan vakuutuksia, rokotuksia sekä viisumeita. Onko kellään vinkkejä, kannattaako Thaimaasta Kambodžaan ylittäessä hankkia viisumi rajalta vai etukäteen netistä? Päätin myös pistää reissun muuttoni ajalle, eli ennen reissua pitää roudata kaikki kamat jonnekkin, mahdollisesti Annan luo, ja heti palatessa minulla on yksi vapaapäivä aikaa muuttaa ennen töihin paluuta. Jos olen löytänyt kämpän.

Tulossa on varmasti useampi reissusuunnittelupostaus, kunhan ensin selviän muutaman viikon päässä olevasta Innsbruckin reissusta ja kolmen viikon joululomasta Suomessa. Kaikki vinkit taas kerran ovat enemmän kuin tervetulleita! Ajatuksena on ainakin Angkor Wat, paljon rantoja, ehkä joku rauhallinen saari sekä mahdollisesti myös sukelluskurssi!

2 kommenttia:

 1. Oih, Kambodza on ihana! Me oltiin etukäteen hankittu netistä e-viisumit rajalle (me ylitettiin tosin Vietnamista Kambodzaan) ja se oli suoraan sanottuna vähän turha nakki. Me odotettiin ikuisuus rajalla samalla kun muu porukka jotka hankki sen viisumin vasta rajalla pinkaisi meidän ohi.

  Suosittelen ehdottomasti piipahdusta Battambangiin, mä tykkäsin siitä sellaisena välistoppina (aika pieni paikka joten siellä ei kauan tarvitse aikaa viettää). Siam Reap oli mun mielestä muuten kamala turistirysä, mutta Angor Wattiahan sinne tullaan katsomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä Laura! Tuo e-viisumi on tällä hetkellä se potentiaalisin vaihtoehto, koska sittenhän se varmasti on, eikä rajalla tarvitse selitellä..

   Poista