sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Ulkomailla asuminen ja tärkeät päivät

Tänään Suomessa vietettiin Isänpäivää. Tämä on yksi niistä päivistä, kun olisin mielelläni kotona muun perheen kanssa. Sain jo etukäteen veljeltäni kuvan harjoitellusta currywurstista ja äidiltäni hänen tekemän pariisilaisen omenakakun reseptin. Isäni on tykästynyt ja kiinnostunut saksalaisesta ruoasta ja mielestäni veljeni idea valmistaa hänelle tunnettu saksalainen herkku oli todella mahtava. Tämä ajatus kotona tapahtuvasta yhteisestä hetkestä saa minut halajamaan sinne. Currywurstia saa täältäkin, mutta perheen keskeisiä hetkiä vuoteeni mahtuu vain pieni määrä. 

Ulkomaille muuton jälkeen minulta on jäänyt väliin isän 50-synttärit, pari jouluaattoa (toinen töissä Britanniassa ja toinen tenttikauden aikaan Istanbulissa). Väliin on myös jäänyt väistämättä kaikki isän- ja äitienpäivät. Ja tottakai se harmittaa. Ehkä kotimaastaan poissa ollessa näiden päivien merkitys vaan kasvaa, sillä en usko, että jokainen kotimaassaan asuva matkustaa vanhempiensa luokse heidän päivinään. Onneksi kuitenkin pian on joulu, se on nykyään minulle sitä aikaa jolloin en suostu enää olemaan poissa kotoa.

Tänään olen katsellut paljon valokuvia koneeltani läpi ja miettinyt sitä miten onnekas tytär olenkaan!


4 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen! Äitienpäivän olen missannut jo moneen kertaan, mutta tänään oli ensimmäinen isänpäivä, jolloin en ollut iskää halaamassa. Lisäksi monet synttäritkin ovat jääneet väliin. Mutta toisaalta taas tuntuu, että välimatka itse asiassa lähentää, ainakin meidän perheen kohdalla on käynyt niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todella hyvä pointti, niin on tainnut meidänkin perheessä käydä! Ja arvostan kotona käymistä nykyään todella paljon enemmän. Onneksi äitiin ja isään saa aina yhteyden Facebookissa (se on meidän juttu, ei koskaan skypetellä :D).

   Poista
 2. I know the feeling - niinkuin sanoit, nämä päivät jotenkin vaan korostuu ulkomaille asuessa, harmittaa kun isän-ja äitienpäivät jää väistämättä väliin. Jouluksi onneksi pääsee taas kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :( ja todellakin, ihan pian on joulu ja silloin voi halailla vanhempia kaikkien juhlapäivien edestä!

   Poista