maanantai 29. joulukuuta 2014

Kotikaipuu

Vaikka elämääni kuuluukin vahvasti ainainen kaukokaipuu, niin samalla siihen kuuluu myös kotikaipuu. Ei niinkään koti-ikävä, vaan sellainen kaipuu pysyvää ja minunlaista kotia kohtaan. Kotia, jossa olisi valkoiset seinät, auringonvalon läpipäästävät vaaleat pitkät verhot, mintulla maalatut lasipullot ikkunalaudalla ja kaikki vanhempieni luona olevat huonekalut ja tavarat paikoillaan. Lattiallani olisi valkoinen karvalankamattoni, astiakaapissa Pentikin Mansikka-astiastioni ja keittiössä pieni tummanruskea pöytä valkoisten tuolien kanssa. Ne, jotka silloin muutama vuosi sitten vaivalla maalasin Helsingin pieneen yksiööni. Koti, johon isä voisi nikkaroida hyllykön, jonka alin hylly olisi seinästä pidempi ja ylin kapeampi. Seinällä kollaasi kuvista matkoiltani. Koti, jossa minulla ei olisi vain pieni huone, eikä vain pieni osa omaisuudestani. Jonka huonekalut eivät olisi sattumalla heitetty yhteen vaan sellainen jonka tavarat olisi ajan kanssa kerätty, korjattu, ostettu tai vanhasta muokattu. 

Joululomalla kotona ollessa olen katsellut tavaroita, huonekaluja, astioita ja muita Suomen asunnoistani tuttuja tavaroita, jotka voisin asettaa pieneen kotiini, jos Suomeen palaisin. Äiti aina puhuukin, kuinka meillä on yhden pienen yksiön verran ylimääräistä tavaraa yhdessä tyhjistä makuuhuoneistamme. Tai siis, ei se ole tyhjä, se on kuin pinoon kasattu yksiö. Täällä ollessa on oikeastaan iskenyt erittäinkin voimakas halu purkaa tuo kasattu yksiö ja tehdä siitä taas kerran oma kotini. Innostuinkin selailemaan Pinterestiä ja sieltä löytyviä tee-se-itse -ohjeita erilaisiin sisustusjuttuihin. Etenkin nuo mintuiksi maalatut pullot olisivat ihanat. Kesällä niihin kukkia, keväällä pajut kissoineen. Taidankin vielä tällä lomallani, flunssan kourissa kärvistellessäni, toteuttaa tuollaisen nauloista ja langasta tehdyn taulun. Pinterestin DIY ideat löytyvät näistä linkeistä

2 kommenttia:

  1. Mäkin tiedän nuo ristiriitaiset tunteet, kaukokaipuu ja jonkin pysyvän kaipaaminen! Nytkin oleilen vanhempieni luona, ihana tunne vain olla pitkästä aikaa - tosin varasin eilen taas uuden reissun heti maaliskuulle...:D Kai niiden kanssa on vaan opittava elämään ja tasapainoilemaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanne olisi itselleni ehkä juuri nuo useat reissut ja samaan aikaan maa sekä asunto, joita kutsua kodiksi. Eli tasapainoilun opettelemista ja toteuttamista siis!

      Poista