sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Päiväreissu Pohjois-Italiaan

Kuten jo aiemmin kirjoittelinkin, päädyimme vaihtamaan laskettelupäivän huonon sään vuoksi ihanaan, aurinkoiseen, jouluiseen ja tunnelmalliseen Pohjois-Italiaan. Näin jälkikäteen olen todella onnellinen, että sukset vaihtuivatkin aurinkolaseihin ja uuden alueen kartoittamiseen. Oli sen verran upea päivä!

Ostimme Lindan kanssa Innsbruckista päivälipun tietylle alueelle ja suuntasimme Itävallan ja Italian rajan tuntumaan Bolzanoon (tunnetaan myös nimellä Bozen). Kohde oli jo Lindalle tuttu, joten sinne matkaaminen kulki helposti. Tuo päivälippu kattoi max. 5 hengen porukan junamatkat tietyllä alueella erittäin halpaan hintaan, eli jos Itävallassa (sama myös Saksassa) matkaa isommalla porukalla maakunnan sisällä, kannattaa nämä liput tsekata!

Jo junamatkalla oli todella upeita maisemia ja oli mielenkiintoista nähdä miten vain kahden tunnin aikana näkymä vaihtui satumaisen lumisesta maisemasta viinitiloihin ja aurinkoisiin vuoriin. Heti Bolzanoon saavuttuamme suuntasimme Renon-Ritten -gondolihisseille, jotka olin aamulla googlettanut. Hissi maksoi vain 10 euroa ylös ja takaisin, joka esimerkiksi Innsbruckin hisseihin verrattuna on todella hyvän hintainen. Lähemmäs vartin hissikyyti vei meidät Soprabolzanon kylään, jossa oli mm. useita hotelleja, pienet joulumarkkinat, aitauksessa alpakoita ja etenkin todella upeat maisemat. Kokemukseni mukaan gondohissimatka on todellakin must do, jos Bolzanoon joskus suuntaa! Itse Bolzanossa kiertelimme pääasiassa joulumarkkinoilla, joissain kaupoissa sekä kävimme syömässä. Laitan Bolzanon kaupungista vielä erikseen postauksen, sillä näitä kuvia on niin paljon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti