sunnuntai 4. tammikuuta 2015

PAKKAUSVINKKEJÄ REPPUREISSUUN

En ehkä vielä nimittäisi itseäni reppureissaajaksi, sillä pidempiä reissuja minulla on takana vasta yksi. Jos jotain kuitenkin opin kolmen viikon aikana Vietnamissa, niin se on se, että pakkaa fiksusti. Silloin ajattelin, että otan mukaan vain vaatteita, joilla ei ole merkitystä, sillä reissussa rähjääntyy. Tai ostan uusia tilalle ja heitän vanhat tilanpuutteen vuoksi pois. Päädyin kuitenkin kantamaan tuomani vaatteet mukanani, vaikken kaikkia päälleni edes laittanut. Mitä nyt siis aion pakata tulevalle reissulle? Mitä teen erilailla? Tässä muutama vinkki, lähinnä vaatetuksen suhteen.

1. Ota mieleisiä vaatteita mukaan, sillä teoriassa elät niissä koko reissusi ajan. Tai jos haluat ostaa vaatteita reissusta, niin älä pakkaa mitään Ehkä saatan käyttää tätä -asuja mukaan. Itse tosiaan vihasin kaikkia vaatteitani koko reissun, joka ajoittain latisti fiilistäni.
Ota myös ilmasto huomioon. Lyhyet, piukeat farkkusortsit saattavat olla Suomen kesällä tosimageet, mutta kuumassa ja kosteassa ilmastossa tiukat vaatteet ovat viimeinen asia mitä haluat miettiä. Olen itse pohtinut viime päivinä hirmuisesti reissun vaatetusta ja laitoin juuri Asokselle tilaukseen löysän playsuitin ja ohut olkaimisen topin. Vaatteiden löysyyden lisäksi varmistin että niiden materiaali on kuumallakin säällä mukavaa. 

2. Pakkaa mukaan tummia sävyjä. Tähän pätee tuo reissussa rähjääntyy -ajatus. Kuvittele itsesi pitkälle bussimatkalle, hiekkasafarille tai tuuliselle rannalle. Kuvittele siihen pölyiseen tilanteeseen kaulalle valuva hiki ja valkoinen paita. Vaaleat vaatteet likatahroilla tai jatkuva pyykkäys eivät reissufiilistä nostata. Tämän vuoksi Asokselle lähtenyt tilaukseni olikin aika mustaa (pidän kyllä lähes aina muutenkin mustaa), vaikka se ei kuumassa suositelluimpia sävyjä ehkä olekaan. 

3. Ota mukaan jotain lämmintä. Jos olet menossa maahan, jossa lämpöasteet pyörivät lähempänä +30 niin villapaitoja tuskin tarvitsee. Itse kuitenkin koin avattavan hupparin käteväksi pitkillä bussimatkoilla ja voimakkaasti ilmastoiduissa tiloissa. Tulevalla matkalla aion ottaa mukaani viime reissulta ostamani löysät, pitkät reppureissaushousut. Niitä ostan varmaan reissusta vielä lisääkin.

4. Pakkaa vain muutamat kengät, joilla voi kävellä, istua baarissa, käydä syömässä, olla rannalla ja tehdä oikeastaan mitä vain. Viime reissun loppupuolella minulta varastettiin kaikki kengät, lukuunottamatta sillä hetkellä jalassa olevia varvassandaaleja. Huomasin kuitenkin eläväni sandaaleissa, joten se ei haitannut. Tällä lomalla otan mukaan musta-valkoiset citylenkkarit ja Thaimaaseen päästyä ostan varvassandaalit. Niillä uskon selviänäni kaikesta. Ja nyt aion lukita nekin säilytyskaappeihin!

5. Hattuja ja huiveja suojaamaan auringolta. Oli se lämmin aurinko iholla kuinka ihana tunne vain, moni sattuu polttamaan itsensä reissussa. Myös auringonpistokset kuumassa ilmastossa eivät ole harvinaisia. Ota kevyitä huiveja tai päähineitä suojaamaan päätäsi ja olkapäitäsi. 


Vaatteiden lisäksi rinkka täyttyy todella nopeasti kaikenlaisesta pienestä. Itse ottaisin mm. lukemista ja musiikkia, sillä pitkillä bussimatkoilla tai lennoilla saattaa olla välillä pitkästyttävää. Oma rentouttava musiikki oli myös aika toimiva vaihtoehto bussimatkoilla, joilla soitettiin lähes poikkeuksetta jytisevää ja rätisevää konemusaa aamusta iltaan. Myös jonkinlainen, vaikka ihan pieni pyyhe, munalukko, käsidesi, desinfioivat käsipyyhkeet ja erilaiset lääkkeet ovat mahdollisesti tarpeellisia. Lukkoa saatat joissain kohteissa tarvita huoneessa olevien säilytyskaappien lukitsemiseen. Tätä listaa voisi jatkaa kyllä loputtomiin; aurinkorasva, aurinkolasit, muistikirja, kynä..

Olisiko muilla reissaajilla lisätä tärkeitä ja hyödyllisiä pakkausvinkkejä tähän listaan? Nyt tämän postauksen jälkeen viimeistään olisin jo ihan valmis pakkaamaan rinkan ja suuntaamaan kentälle!

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listasta! Kaivoin juuri varaston laatikoista Madventuresin matkaopaskirjasen, jossa oli jo aika paljon vinkkejä, mutta tästä oli apua.:)

  Yksi asia mikä jäi mietityttämään, että miten sulta varastettiin ne kengät? Muutenkin mua kiinnostaisi tietää, miten kaikenlaisia varkauksia pystyy välttämään. Yksi kaveri kumppaneineen ryöstettiin alusvaatteisilleen asti Indonesiassa muutama vuosi sitten, ja toiselta kaverilta pöllittiin rinkka auton tavaratilasta Jenkeissä, ja se (ja muukin turvallisuus) on ehkä päällimmäisin huolenaiheeni reissujani suunnitellessa.:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oli apua! :) Mun kengät lähti kävelemään dormista jossain välissä, kun en ollut laittanut niitä rinkan kanssa lukkokaappiin. Itse selvisin muuten ilman suurempia ongelmia. Oon kyllä kuullut kaikenlaisia tarinoita tutuilta, kuinka esim. pitkän matkan busseissa siellä tavaratilassa on ollut ihminen keräilemässä rinkoista parhaat aarteet omaan taskuun yms. Eli suosittelen pitämään kaiken tärkeimmän aina lähellä. Ja tietysti hyvä matkavakuutus, joka kattaa kaiken kadonneen tarpeen tullen! Kai se vaan on niitä matkustamisen riskejä, oli sitten reppureissaamassa tai viikonloppumatkalla missä tahansa kaupungissa :/

   Poista