sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pannukakku succé

Yksi uudenvuoden päätöksistäni oli tehdä tietynlaisesta ruokavaliosta elämäntapa. En seuraa trendejä, en mieti kaloreita ja ravintoarvoja (liikaa), pyrin hyvään oloon ja syön juuri sitä, mikä sen minulle tekee. Eniten tämä päätös vaatii itsekuria olla tarttumatta hetken mielijohteesta ruokiin, jotka maistuvat himskatin hyviltä, mutta tekevät minulle hetken päästä tukalan olon. Marraskuussa kokeilin gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota, joka aluksi teetti vaikeuksia. Mutta koska pitkään vaivanneet kummat olot ja myös vajaana toimiva kilpirauhaseni voivat paremmin ilman tiettyjä ruoka-aineita, päätin lähteä kokeilemaan josko tästä oikeasti saisi toimivan elämäntavan. Saksaan paluun jälkeen touhu on lähtenyt hyvin käyntiin. Ja tämä aamu lähti vielä paremmin käyntiin, sillä aamukävelyn jälkeen tein pitkästä aikaa kookosjauhoja käyttäen paksuja, kuohkeita amerikkalaistyylisiä pannukakkuja. Koska pelkistä kookosjauhoista tehdyt letut lähes poikkeuksetta hajoavat pannulla, lisäsin taikinaan uutta leivonnan lemppariani, kikhernejauhoa. Johan pysyi kasassa ja paistui (hyvällä pannulla) oikeastaan öljyttä!


Viiden pienehkön pannarin taikinaan tuli (suunnilleen):

1,5 dl kevyt kookosmaitoa
2 munaa
Steviaa maun mukaan 
1 tl kaardemummaa 
1,5 rkl kookosjauhoja
Kikhernejauhoja, kunnes taikina on paksua

Sekoita kaikki muu paitsi jauhot vimmatusti yhteen. Lisää jauhot kevyesti käännellen. Molemmat jauhot imevät itseensä nestettä, joten pienen odotuksen jälkeen taikinasta tulee aika paksua. Ja sitä se saakin olla. Paista paksut letut öljyssä, tai kokeile ilman. Nokare hunajaa kuumina höyryävien paksujen lettujen päälle ja a vot!

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla! Aika hyvältä kuulostaa ja näyttääkin siltä. Kookosjauho on kyllä ihan uusi juttu mulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Kikhernejauhossa on aika kikhernemäinen maku :D eli se saattaa aluksi olla haaste, jos ei ole tottunut sen makuun. Yleensä siitä kai tehdään suolaisia leivonnaisia, lettuja, yms. Mutta juuri siksi käytinkin kaardemummaa (ja vaikka myös kanelia), joka tekee lähes aina kaikesta pullan makuista! Kerro, kun olet kokeillut :)

      Poista