torstai 26. helmikuuta 2015

Torstai

Apua, miten heräsin vasta nyt, kello on jo 8.56! Muuttokuljetus tulee muutaman minuutin päästä ja minä en ole valmis! Säpsähdän hereille ja kiitän onneani, että tänään on torstai ja tuo tämän hetken ehkä pahin mahdollinen painajainen ei ole totta. Oikeasti kello on vasta vaille kuusi, silmät vielä hetkeksi kiinni.. 

Herään seuraavan kerran vasta vaille kahdeksan, miettien mihin ne koko puolen tunnin torkutukset hävisivät. Varmaan samoihin unimaailmoihin, joissa uni ja oikea elämä sekoittuvat joskus liiankin vahvasti. Silmiä availlessa kiroan taas kerran päätöstä aamulenkistä ja mietin, että pitäisikö jättää seuraavassa asunnossa sänky kokonaan kokoamatta. Lattialla olevalla patjalla on jotenkin niin hyvä nukkua. Olen aina pitänyt lattialla nukkumisesta, paitsi ala-asteikäisenä leireillä, kun alla oli ohut retkialusta ja tyynynä makuupussin pussi täynnä vaatteita. Aina se tyyny unohtui kotiin. 

Sekunnin mietin päätöstä jäädä patjalle vielä tunniksi, mutta verhojen takaa kurkkiva aurinko ja järki käskevät minut ulos. 5.82 kilometrin mittainen lenkki ei tänäaamuna tunnu kivalta. Vieläkin jalat jotenkin väsyneet, vaikken eilen urheillutkaan. Kylkeen pistää, happi ei kulje. Reinin varrelle päästessä kaikki kurja unohtuu ja päivä lähtee vihdoinkin käyntiin. Harmittelen, kun täällä lenkkeilijät harvoin tervehtivät toisiaan. Lukemani ja kuulemani mukaan vieraille hymyily ei kuulu muutenkaan tähän kulttuuriin. Olen ehkä muiden mielestä hieman sekopäinen, sillä tuntemattomille hymyily ja vastareaktion saaminen tuovat niin hyvää tunnetta, että naamallani on usein jonkunlainen virnistys. Olin sitten metrossa, kaupassa tai lenkillä. Britanniassa pidin siitä, että sain vastakaikua hymylleni, etenkin vanhemmalta väeltä.Hymyttömyydestä, kireistä pohkeista ja stressaavista unista huolimatta päivä käynnistyi hyvin. Syytän aurinkoa ja endorfiinejä tästä hyvästä mielestä. Ihanaa torstaita tyypit!

Kuvat viime kesältä, jolloin olivat vihreämmät, mutta aurinko paistoi kuin tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti