maanantai 9. maaliskuuta 2015

33 TUNTIA AMSTERDAMISSA

Vietin uusi-seelantilaisen trivagolaisen kanssa lauantain ja sunnuntain aurinkoisessa Amsterdamissa, joka on Düsseldorfista vain hieman yli kahden tunnin junamatkan päässä. Meille molemmille kaupunki oli täysin uusi. Ja vaikka aikaa oli vain vähän, ehdimme tehdä, nähdä, kokea ja syödä vaikka mitä! Tänään tuo kahden päivän lähes taukoamaton kävelyputki todellakin tuntuu jaloissa. Mutta oli se kyllä sen arvoista, Amsterdamiin on pakko päästä kesän kynnyksellä uudestaan.

 

Lauantaina suuntasimme rautatieasemalta suoraa majapaikkanamme toimivaan veneeseen, joka jo itsessään oli uusi kokemus. Todella pieni huone ei häirinnyt meitä lainkaan ja nautimme veneellä yöpymisen tunnelmasta ja sijainnista. Ensimmäisenä päivänä kävelimme pääasiassa keskustassa, sekä länsipuolella olevalla Jordaan-alueella. Samana iltana täytyi tietysti vielä kokea Punaisten lyhtyjen -alue. 

Sunnuntaina suuntasimme kohti kaupungin kaakkoista, tarkoituksenamme mennä uusi-seelantilaiseen kahvila-ravintolaan brunssille. Päädyimme kiertelemään useamman ihanan putiikin matkallamme. Itse ostin täydelliset aurinkolasit ja elämäni ensimmäinen lierihatun. Pääsimme brunssille vasta lähempänä kello kahta. Siitä vielä takaisin ostoskadulle sekä pienten myymölöiden valtaamalle Nine Streets -alueelle. Loppumattomat kanaalit, vintage-liikeet ja pienet putiikit olivat koko reissun parhaat asiat.


Tässä otoksia minun kamerastani. Daran kamerassa on vielä paljon enemmän, niitä odotellessa siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti